Βροχή οι καταγγελίες για μη ορθή χρήση των τριών λωρίδων στον αυτοκινητόδρομο

14:23 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY


Εντατικοποίηση των περιπολιών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού άρχισε η Τροχαία Αρχηγείου, με σκοπό την καταγγελία οδηγών που χρησιμοποιούν λανθασμένα τις τρεις λωρίδες, ώστε να γίνεται ορθή χρήση του δρόμου, ενώ μέχρι σήμερα ο αριθμός των καταγγελιών έφθασε τις 1512.

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έχουν βοηθήσει τους οδηγούς στην σωστή εμπέδωση της ορθής χρήσης των λωρίδων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου, δόθηκε αρκετός χρόνος στους οδηγούς για να μάθουν την ορθή χρήση των τριών λωρίδων, μέσα από τη διαφωτιστική εκστρατεία που διεξήγαγε η Τροχαία.

Επιτέλους, σημείωσε, αρχίσαμε την εντατικοποίηση των ελέγχων για να μαθαίνει σωστά τις λωρίδες ο οδηγός, αφού δεν είχαμε άλλη επιλογή μετά τη μεγάλη διαφωτιστική εκστρατεία την οποία είχαμε διενεργήσει.

Μέχρι σήμερα, ανέφερε έχουν γίνει 1512 καταγγελίες στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο για μη ορθή χρήση των τριών λωρίδων. Το πρόστιμο για καταγγελία-παραβίαση είναι 65 ευρώ.

“Φαίνεται ότι η εκστρατεία και οι καταγγελίες που έγιναν έχουν βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση, όμως υπάρχουν και οδηγοί που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις τρεις λωρίδες”, είπε.

Ο κ. Δημητρίου υπέδειξε πως “αν δεν γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς τις τρεις λωρίδες, όσο ασφαλής κι αν είναι ο αυτοκινητόδρομος τόσο επικίνδυνος καθίσταται γιατί εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους λόγω του ότι υπάρχουν πολύ υψηλές ταχύτητες και ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού ή θανατηφόρου δυστυχήματος είναι ορατός”.

Keywords
Τυχαία Θέματα