Υπ. Δικαιοσύνης: Σφαιρική η πολιτική της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των ναρκωτικών

10:42 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Λουκάς Λουκά σημειώνει ότι «η κυπριακή πολιτεία ακολουθεί μια σφαιρική και σταθερή πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος της χρήσης ουσιών εξάρτησης, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των χρηστών».

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η 26η Ιουνίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι

«ιδιαίτερη αποφασιστικότητα επιδεικνύεται και στην καταπολέμηση της εγκληματικής δραστηριότητας σε σχέση με τα ναρκωτικά για αυτό λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για πάταξη της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών».

Επιδίωξη μας, αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «είναι η συνεχής ενίσχυση και ενδυνάμωση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Αστυνομίας τόσο σε εξειδικευμένο προσωπικό όσο και σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, καθιστώντας την ικανή να αντεπεξέρχεται στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελεί».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει πως «η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει ότι ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι κοινός και απαιτεί την ενεργό συμβολή της πολιτείας καθώς και όλων των πολιτών για να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο αυτό».

Καλεί όλους, «με την ευκαιρία αυτή σε συστράτευση σε μια γενική προσπάθεια για ένα ‘Όχι στα ναρκωτικά’».

Στο μήνυμά του ο κ. Λουκά αναφέρει ότι «χωρίς αμφιβολία, το πρόβλημα των ναρκωτικών αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που ταλανίζουν τις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες».

Προσθέτει πως «πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά τη δημόσια υγεία, τις ηθικές αξίες, τη συνοχή των κοινωνικών δεσμών, τη δομή και την προοπτική της παγκόσμιας κοινωνίας και επιτάσσει τη συνεργασία όλων των χωρών του πλανήτη τόσο για τη μείωση της ζήτησης όσο και της προσφοράς των ναρκωτικών».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει πως «οι δραματικές εξελίξεις που καταγράφονται παγκόσμια στην αύξηση του αριθμού των χρηστών, των θανάτων και ιδιαίτερα την εξάπλωση μεταξύ των νέων μαρτυρούν ότι κανένα άτομο, οικογένεια, κοινωνία, δεν είναι ασφαλή όπου οι παράνομες αυτές ουσίες διακινούνται και παίρνουν τον έλεγχο».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε το γεγονός ότι τα ναρκωτικά «είναι μια μάστιγα που διογκώνεται και έχει επιπτώσεις σε ατομικό, συλλογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα