Υπαίτιοι για την μη λύση οι Ε/κ, υποστηρίζει ο Ερογλου

12:22 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως υπαίτιους για τη μη λύση του Κυπριακού υπέδειξε για άλλη μια φορά τους Ε/κ, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Τραπεζούντας στην Τουρκία όπου μετέβη την Παρασκευή.

Στα κατεχόμενα επέστρεψε χθες χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο κ.Έρογλου είπε ότι οι Ε/κ απορρίπτουν τη διαδικασία του πάρε – δώσε, ενώ έχουν απορρίψει όλα τα σχέδια που θα οδηγούσαν στη λύση φέρνοντας ως παράδειγμα

το σχέδια Γκουεγιάρ και Αναν.

Σ διάλεξή του σε πανεπιστήμιο της Τραπεζούντας επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν με ανοικτό τέλος. Δεν αποκλείει, πρόσθεσε τη διευθέτηση του Κυπριακού, όμως δεν αποκλείει και το αντίθετο, καθώς – όπως ανέφερε – έχουν συζητηθεί όλα τα θέματα που αφορούν το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στην ΕΕ, ο κ. Ερογλου είπε ότι η Ενωση ενέταξε στους κόλπους της την Κύπρο χωρίς να θέσει όρο την επίλυση του προβλήματος, κάτι το οποίο απαιτεί από την Τουρκία. Ενώ συνεχίζονται, είπε, τα εμπάργκο κατά των Τ/κ, οι Ε/κ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε διευθέτηση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα