Υποστήριξη των τουρκικών θέσεων για τις γεωτρήσεις από Ιταλό Γερουσιαστή

12:05 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τις θέσεις των Τούρκων στο θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζει ο Ιταλός Γερουσιαστής Πάολο Πιέτρο Αμάτο, ο οποίος έχει αποκτήσει και την ”ιθαγένεια” του ψευδοκράτους.

Όπως δήλωσε ο κ. Αμάτο στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ”Ανατολή”, δεν πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού θα καταλήξουν σε λύση του προβλήματος.

Ισχυρίστηκε ο κ. Αμάτο ότι στο νησί υπάρχουν ”δύο κράτη” και ως εκ τούτου, είπε, ”επιβάλλεται η διχοτόμηση και στα χωρικά ύδατα”, κάλεσε δε την ελληνοκυπριακή πλευρά να

μην προχωρήσει σε οικοπεδοποίηση του θαλάσσιου χώρου με την εντύπωση ότι της ανήκει.

Οπως ανέφερε ο Ιταλός Γερουσιαστής, ζήτησε να του παραχωρηθεί η ”ιθαγένεια” του ψευδοκράτους λόγω της αγάπης του προς την Τουρκία και θεωρεί ορθή την απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παγοποιήσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όταν η Κύπρος θα ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι είπαν ”ψέματα” στην ΕΕ για να ενταχθούν στους κόλπους της και ότι μπλοκάρουν τα κονδύλια που έχει εγκρίνει για την ανάπτυξη των κατεχομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα