Υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση Κύπρου – Λιβάνου

14:17 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, με την ονομασία ”Europa”, θα κατασκευάσουν από κοινού η Cyta και το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου, παρέχοντας ποιοτικές διαβατικές τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), ”το υποθαλάσσιο αυτό καλωδιακό σύστημα θα

συνδέει τον Λίβανο με την Κύπρο και θα πλεονεκτεί σημαντικά, επειδή θα λειτουργεί χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση υποθαλάσσιων επαναληπτών”.

Ο Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου Νίκολας Σελμάουι, συνοδευόμενος από αξιωματούχους του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου και ομάδα τεχνοκρατών, επισκέπτεται την Κύπρο, ως επίσημος προσκεκλημένος της Cyta.

Με την ευκαιρία της συνάντησης του με τη Cyta, o Υπουργός του Λιβάνου θα έχει επίσης επίσημες συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων και τον Υπουργό Οικονομικών της Δημοκρατίας.

Ως μέρος της συμφωνίας κατασκευής, το σύστημα ”Europa” θα διασυνδέεται με το ιδιόκτητο υποσύστημα ”Αλέξανδρος” της Cyta, μεταξύ ΚύπρουΑιγύπτουΓαλλίας, που προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης με πλείστους σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και την Ασία, αποφέροντας στη Cyta σημαντικά έσοδα.

Το ”Europa” θα υποστηρίζει το υφιστάμενο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα ”Κάδμος” μεταξύ Κύπρου – Λιβάνου, προσφέροντας αυξημένη χωρητικότητα, εναλλακτικής διόδευσης, και αυξημένη προστασία.

Το καλωδιακό σύστημα ”Κάδμος” έχει μόλις πρόσφατα αναβαθμισθεί και αποτελεί τμήμα του υποθαλάσσιου αυτοϊάσιμου δακτυλίου οπτικών ινών μεταξύ Κύπρου – Λιβάνου – Συρίας.

Η κατασκευή και πόντιση του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος ”Europa”, που είναι τεχνολογίας αιχμής και υψηλών επιδόσεων, προσδίδει ώθηση για νέες συνεργασίες μεταξύ Cyta και Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου.

Ταυτοχρόνως θέτει νέες βάσεις στη μακρόχρονη στρατηγική τους συνεργασία, έτσι ώστε από κοινού να προσφέρουν μίαν ασφαλή και υψηλής χωρητικότητας διόδευση στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, εδραιώνοντας τον ρόλο τους ως σημαντικά περιφερειακά τηλεπικοινωνιακά κέντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα