Βουλή: Συζήτηση για φύλαξη διοξειδίου του άνθρακα

14:03 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Κύριο θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ήταν η φύλαξη του διοξειδίου του άνθρακος που εκλύεται από μεγάλες βιομηχανίες και ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου είπε πως πρόκειται για “ένα νομοσχέδιο εναρμονιστικό που ήρθε από την ΕΕ και στόχος του είναι η μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση επιπτώσεων στις κλιματικές αλλαγές και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου που

παρατηρείται σήμερα».

Εξήγησε ότι τα κριτήρια φύλαξης του διοξειδίου του άνθρακα είναι αυστηρά γιατί πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος γεωλογικός χώρος, είτε πρόκειται για ξηρά είτε θάλασσα, ούτως ώστε να αποθηκευτεί το διοξείδιο του άνθρακα.

Αναγκάστηκε, σημείωσε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει τέτοιες αποφάσεις γιατί φέτος είναι η τελευταία χρονιά που ισχύει η συμφωνία του Κιότο.

Οι εκπομπές των ρύπων στην Κύπρο δεν είναι πολύ μεγάλες, ανέφερε, ωστόσο μπορούν να γίνουν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις τώρα και με την έλευση του φυσικού αερίου, που θα είναι επωφελείς και για τον τόπο, νέες θέσεις εργασίας και για την οικονομία του τόπου γενικότερα.

Ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν δεκαπέντε κέντρα στην Ευρώπη για τη φύλαξη του διοξειδίου του άνθρακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα