ΔΗΣΥ: Να δοθούν τα επιδόματα στους πολύτεκνους

13:41 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών δήλωσε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αποκοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων έχει πάρει πραγματικά τραγικές διαστάσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Σαμψών ανέφερε ότι «έχει φτάσει σε σημείο που άνθρωποι κλαίγουν και οικογένειες ολόκληρες πραγματικά πεινούν».

Σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση, το κράτος, δυστυχώς για

άλλη μια φορά φάνηκε ανακόλουθο, δεν μπόρεσε να υλοποιήσει μέχρι σήμερα τις υποσχέσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα επιδόματα των πολυτέκνων τις οποίες έχει εκδώσει είναι περίπου αιτήσεις για επιστήμονες».

Μόνο επιστήμονες πυρηνικοί, είπε, μπορούν πραγματικά να γεμίσουν με επιτυχία αυτές τις αιτήσεις, ενώ στο μεταξύ τα επιδόματα έχουν αποκοπεί με αποτέλεσμα οι πολύτεκνες οικογένειες να βρίσκονται προ του φάσματος της ολικής οικονομικής καταστροφής.

Εχοντας αυτά υπόψη της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, σε χθεσινή της συνεδρία, σημείωσε, «αποφάσισε και απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών με την οποία τον προειδοποιεί αν μέχρι το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου δεν δοθούν από την Κυβέρνηση επιδόματα στους πολύτεκνους, ο ΔΗΣΥ θα καταθέσει τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ούτως ώστε οι πολύτεκνοι να μπορέσουν άμεσα να πάρουν τα επιδόματα τους και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες και αντιξοότητες που δημιουργήθηκαν με την αποκοπή τους».

Η κατάσταση, κατέληξε, είναι απαράδεκτη, έχει φθάσει στο απροχώρητο και ο ΔΗΣΥ δεν είναι διατεθειμένος να παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός πολίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα