Ανησυχία Παπαδήμου για την κυβερνητική συνοχή και νομοσχέδιο «όλα σε ένα» εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης

Ιδιαιτέρως ανήσυχος εμφανίζεται ο Λουκάς Παπαδήμος για τη συνοχή της κυβέρνησής του και μάλιστα εν μέσω των κρισιμότατων διαπραγματεύσεων τόσο για το PSI όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση. Το Σάββατο, όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός

θα καλέσει εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν αναχωρήσει για το σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, θορυβημένος από τις αρρυθμίες που εμφανίζει η κυβέρνηση, και θα ζητήσει και πάλι την στήριξή τους.

Χθες, ο κ. Παπαδήμος συγκάλεσε υπουργική σύσκεψη με όσους υπουργούς εμπλέκονται στο Μνημόνιο και φυσικά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας να μπουν σε ένα χαρτί όλοι οι άξονες της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό το προσχέδιο θα παρουσιαστεί και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στους εμπλεκόμενους υπουργούς, οι πιστωτές επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς δεν υπάρχει ως θεσμός στην υπόλοιπη Ευρώπη. Επιπλέον, επιμένουν στην περικοπή των επικουρικών, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να έρθει στη Βουλή ένα συνολικό νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα, ώστε η χώρα να είναι πιο έτοιμη για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Επίσης, οι λεπτομέρειες για τη νέα δανειακή σύμβαση και οι εξελίξεις σχετικά με το PSI θα συζητηθούν σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με όσα έγιναν προχθές στη Βουλή, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και αναμένεται να υπογραμμίσει στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που τον στηρίζουν ότι η συμπεριφορά των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους βαρύνει τους ίδιους.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος κλείνει τελικώς υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, καθώς η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρές παρενέργειες και στην κυβέρνηση. Αυτό βέβαια δεν θα αφορά τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος εμφανίζεται προσηλωμένος στο έργο του, αλλά τους κ.κ. Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα