Αποφάσεις στο υπουργικό για το «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί, εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Συνεδριάζει στις 12:30 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το υπουργικό συμβούλιο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος, αλλά και το σχέδιο νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός».

Αναμένεται

να αποφασιστεί η έναρξη ισχύος, από την 1η Μαρτίου, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναφερθεί στις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν, για να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων ποσών του νέου Μνημονίου εντός του Μαρτίου.

Θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό, με εισηγητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη.

Στις 15:00 ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ο κ. Σουλτς θα απευθύνει ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα «Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».

Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα