Δεν θέλει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη σημαία των ναζί στη Βουλή ο Σαμαράς

«Θα είμαι ο πρωθυπουργός όλων σας» υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο.

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στο Ζάππειο.

Ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή και σημείωσε

ότι η ΝΔ θα θεμελιώσει τη νέα μεταπολίτευση. «Δώστε μας τη δύναμη ενός έθνους, για να αλλάξουμε την τύχη της πατρίδας. Θα είμαι ο πρωθυπουργός όλων σας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι δεν επέστρεψε στην πολιτική για να συμβιβαστεί, αλλά για να πολεμήσει.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε όλα τα άλλα κόμματα ότι ασχολούνται με το χθες και ότι καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο. Συγκεκριμένα, για την Αριστερά είπε ότι «είναι κολλημένη στις εμμονές της», ότι τόσα χρόνια «έδιωχνε τις επιχειρήσεις, τους τουρίστες και τις επενδύσεις από τη χώρα» και ότι «χάιδευε τους κουκουλοφόρους».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι με το Μνημόνιο έκλεισε καταστήματα και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του για δημοψήφισμα απομόνωσε την Ελλάδα από την Ευρώπη. «Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήρθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.

Για άλλη μια φορά, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΝΔ «θα ήταν αιχμάλωτη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε ότι δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό μια τέτοια συγκυβέρνηση, αλλά συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, «για να πέσει στα μαλακά». Υποστήριξε ότι συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρότερα κόμματα, για να την καταγγείλουν μετά.

Πυρά εξαπέλυσε και κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί η σημαία των ναζί να εμφανιστεί στην ελληνική Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση με το λαϊκισμό, δεν βάζει στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα και πρόσθεσε ότι επί δύο χρόνια ψηφίζει ό,τι είναι καλό για τον τόπο.

Τόνισε ότι ήταν μόνος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όταν μιλούσε για μέτρα ανάπτυξης. «Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει πάνω απ’ όλα ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει και μείωση των φόρων» σημείωσε.

Παράλληλα, υποσχέθηκε την αποκατάσταση στο αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού, τη διερεύνηση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών από δικαστικούς, την οριστική τακτοποίηση των αυθαίρετων χωρίς επιπλέον πρόστιμα και το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, με περιορισμό των προνομίων τους.

Τη συγκέντρωση στο Ζάππειο άνοιξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς.

Keywords
Τυχαία Θέματα