Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ για τα συνεχή ταξίδια Παπανδρέου στο εξωτερικό

Εξόχου κρισιμότητας χαρακτήρα λαμβάνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη, μετά τις διαρροές που καταγράφηκαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Εν όψει των νέων μέτρων που θα απορρέουν από τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση,

στους κόλπους του Κινήματος επιβάλλεται να γίνει συζήτηση συνοχής, δεδομένης της δεδηλωμένης αντίθεσης πολλών «πράσινων» στελεχών σε σειρά νέων προωθούμενων ρυθμίσεων, με αιχμή τα εργασιακά.

Την ίδια στιγμή, πολλοί βουλευτές φέρονται ενοχλημένοι από τα συνεχή ταξίδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό και αναφέρουν ότι οι εξελίξεις επιβάλουν την παρουσία ενός δυναμικού αρχηγού.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα αναμένεται, κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση, να θέσουν θέμα αλλαγής ηγεσίας στην ΚΟ με συνοπτικές διαδικασίες, το συντομότερο δυνατό.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, τη Δευτέρα, η Βάσω Παπανδρέου υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» και εκτίμησε ότι η ανάκαμψη του Κινήματος θα είναι δύσκολη και θα πάρει χρόνο.

«Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, δεν είναι εύκολο να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ, θα μας πάρει πολλά χρόνια, θα είναι δύσκολα χρόνια» προέβλεψε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε για το θέμα της ηγεσίας: «Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να δώσει μια καλύτερη προοπτική στο ίδιο το κόμμα. Τον κ. Παπανδρέου τον τιμώ, τον εκτιμώ, αλλά πλέον θα πρέπει να αφήσει το κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα