ΕΦΕΤ: Πρόστιμα ύψους € 1.335.000 σε εταιρείες τροφίμων το τελευταίο τρίμηνο του 2011

Στην επιβολή 130 προστίμων ύψους € 1.335.000 προχώρησε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας του κλάδου των τροφίμων.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, όπως βιομηχανίες, βιοτεχνίες επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, εμφιαλωτήρια, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, αναψυκτήρια, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, τυροκομεία,

κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κλπ, μετά από ελέγχους κλιμακίων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ.

Κατά τις επιτόπιες αυτοψίες τους, τα κλιμάκια του Ε.Φ.Ε.Τ. κατέγραψαν παραβάσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων κατά περίπτωση : παραπλάνηση του καταναλωτή, κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων, κατοχή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων, κατοχή και διάθεση τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Το υψηλότερο πρόστιμο ύψους € 500.000 επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Φορέα και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού σε βάρος αλυσίδας σούπερ μάρκετ, εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών – ακατάλληλων τροφίμων και της μη συμμόρφωσής της στους προγενέστερους ελέγχους του ΕΦΕΤ.

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα