Γιώργος: Φεύγω σε δύο… δόσεις.

Ανοίγουν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, που συνεδριάζει από το απόγευμα ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος ξανά. Πρότεινε να εκλεγεί σε πρώτη φάση, τις επόμενες ημέρες, από την κοινοβουλευτική ομάδα ο επικεφαλής της, που θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός και σε δεύτερη φάση να διεξαχθεί συνέδριο τον

Ιούνιο, οπότε και θα εκλεγεί – πιθανόν από τη βάση με κάλπες – και ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Το γεγονός όμως ότι υπονοήθηκε από την πρόταση του κ. Παπανδρέου ότι ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί μετά τις εθνικές εκλογές προκάλεσε τις επιφυλάξεις ή και διαφωνίες στελεχών, που ανήκουν στην επιρροή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, που ζήτησαν η ανάδειξη του νέου αρχηγού να γίνει πριν την εθνική αναμέτρηση.

Η λύση που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου εκλαμβάνεται από πολλούς ως μία «καθαρή, όσο και αναγκαία λύση», ώστε να μην επικρατήσει χάος στο ΠΑΣΟΚ από μία εσωκομματική δημόσια σύγκρουση στη βάση. Τονίζεται όμως από τους ίδιους παράγοντες ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλοι οι όροι για τη συντεταγμένη πορεία του κόμματος, έτσι ώστε να μην εκπέμπεται η εικόνα μίας «διαρχίας». Επ’ αυτού του θέματος γίνεται η συζήτηση στο πολιτικό συμβούλιο.

Δεν είναι βέβαιο ότι τη λύση αυτή πάντως θα γίνει δεκτή από όλους τους δελφίνους και τα κορυφαία στελέχη, αλλά ελάχιστοι εκτιμούν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος  διάσπασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα