Κ. Μητσοτάκης: «Ψηφίστε ευρωπαϊκά κόμματα»

Παράλληλα τάσσεται υπέρ μιας νέας εθνικής συμφωνίας με το ΚΚΕ.

Υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, τα οποία πρέπει κατά τον ίδιο να έχουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τάσσεται με γραπτή δήλωσή του, δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ζητεί να υπάρξει και μια νέα

εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ ώστε, όπως εξηγεί ο ίδιος, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και παράνομο και νόμιμο.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή».

Αναγνωρίζει ότι «το ρεύμα εναντίον του μνημονίου είναι ασφαλώς πολύ ισχυρό, από την άλλη πλευρά όμως, το υγιές ένστικτο των Ελλήνων τους οδηγεί να ζητούν, με συντριπτική πλειοψηφία, την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τα δύο αυτά ρεύματα κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει λογική και η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία».

Τάσσεται υπέρ της επιβολή τους νόμου και της τάξης: «Η Αθήνα μας δεν μπορεί να είναι η μόνη στον κόσμο πρωτεύουσα που το κέντρο της γίνεται γκέτο, να έχει τρεις διαδηλώσεις την ημέρα και να μένει στο έλεος αναρχικών και κουκουλοφόρων. Δεν μπορεί μικρά κόμματα, κοινωνικές ή συνδικαλιστικές μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν προκλητικά το νόμο, να επιβάλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία και να βλάπτουν καίρια τη χώρα, ιδιαίτερα σήμερα που η τύχη της κρέμεται σε μία κλωστή».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται και προς το ΚΚΕ: «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα, χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα».

Τέλος, προτείνει την  αναθεώρηση του Συντάγματος. Μάλιστα επαναφέρει «την παλαιά μου πρόταση, τα κόμματα να συμφωνήσουν και με νωπή τη λαϊκή εντολή να κηρύξουν Αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές -καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος- και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει».

Λέει δε ότι η νέα Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση του Άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε να ισχύσει  η υπαγωγή και των υπουργών στη Δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες -μαζί με το δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα