Και πολλά και κρίσιμα τα βήματα που απομένουν…

Η υπερψήφιση του οικονομικού προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων ήταν ιστορικής σημασίας και η απόφαση των βουλευτών, που ήταν πράγματι απόφαση εθνικής ευθύνης, ήταν εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο.

Τόνισε όμως ότι πρέπει να ακολουθήσουν «πολλά και κρίσιμα βήματα» τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, έως ότου

ληφθεί η τελική απόφαση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας στις αρχές Μαρτίου και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά, συστηματικά και συντονισμένα, προκειμένου οι λεγόμενες «προαπαιτούμενες ενέργειες», στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος, να έχουν υλοποιηθεί», διευκρινίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές είναι πολλές και γι’ αυτό απαιτείται μια συνεχής και απόλυτη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, υπογράμμισε πως «πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα».

«Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τα 325 εκατ. ευρώ, που θα υποβληθεί από την κυβέρνηση στο Eurogroup» τόνισε από την πλευρά του κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Άλλος αξιωματούχος είπε ότι τα 125 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από μείωση των αμυντικών δαπανών, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το υπόλοιπο ποσό.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για τα 325 εκατ. ευρώ έως την Τετάρτη, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, έτσι ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για τις περαιτέρω κινήσεις. Όλα αυτά βέβαια, πριν την αναβολή του Eurogroup για την ερχόμενη Δευτέρα…

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης, μετά τις παραιτήσεις υπουργών, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε ότι έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις όλων, εκτός από αυτήν του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, από τον οποίο ζήτησε να παραμείνει στη θέση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα