Ο Παπαδήμος «μαζεύει» τους υπουργούς, ο Βενιζέλος «φοβάται» τα νέα μέτρα

Μία κοινή πρόκληση αντιμετωπίζουν αυτήν την εβδομάδα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών: το ενδεχόμενο να χρειαστούν κι άλλα μέτρα.

Ο Λουκάς Παπαδήμος αντιδρά, ξεκινώντας νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξή τους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει προβληματισμένος για το μέχρι που μπορεί να φτάσει, δίχως να προκαλέσει

ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στις ηγετικές του φιλοδοξίες, εν εξελίξει μάλιστα της σχετικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ -τουλάχιστον ανεπισήμως.

Κοινό ζητούμενο, ωστόσο, είναι η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Γιατί, πέραν των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ελάχιστα άλλα πράγματα φαίνεται να γίνονται στη χώρα. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να συγκαλέσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο και να δώσει στους υπουργούς το χρονοδιάγραμμα με τους στόχους που θα πρέπει να πιάσουν.

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης επιδίδονται σε παιχνίδι τακτικής. Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τη διαδοχή, οι υπουργοί της ΝΔ προσπαθούν να μείνουν εκτός του «κάδρου» της οικονομίας και των επικείμενων ακόμα σκληρότερων μέτρων, ενώ τα στελέχη του ΛΑΟΣ απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στους ψηφοφόρους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα