«Ομολογία» Ράιχενμπαχ: «Δεν αντέχουν άλλες θυσίες οι Έλληνες»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με την πολιτική των συνεχών θυσιών. Οι θυσίες είναι βαθιές και οδήγησαν στην καταβαράθρωση της εσωτερικής ζήτησης και σε ισχυρές περικοπές της οικονομικής δραστηριότητας. Σήμερα, το βάρος που αναλογεί στο μέσο Έλληνα και η μείωση εισοδήματός του είναι διπλάσια σε σχέση με τις θυσίες του μέσου Πορτογάλου και τριπλάσια σε σχέση με τον μέσο Ισπανό».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος απευθύνθηκε στη συνεδρίαση

του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ επισήμανε ότι η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι, μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, «τότε θα προχωρήσουμε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία».

Αναγνώρισε παράλληλα ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και τόνισε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική.

Σημείωσε ακόμη ότι στο κέντρο της δράσης της Task Force είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και οι αλλαγές στη φορολογία. Για τα θέματα αυτά, τόνισε, υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι «το σημαντικό δεν είναι οι νόμοι, αλλά η εφαρμογή τους». Επισήμανε επιπλέον ότι πρέπει να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ για μια ακόμη φορά έκανε ειδική μνεία στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Αναφερόμενος, τέλος, στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στη μείωση του αποθέματος των οφειλών των δημόσιων οργανισμών προς τις επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα