Προς υποβάθμιση 100 κορυφαίων τραπεζών το Μάιο η Moody’s

Μεταξύ των οποίων οι BNP, Deutsche Bank, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse, HSBC και Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Περισσότερες από 100 τράπεζες, τις κορυφαίες της υφηλίου, προτίθεται να υποβαθμίσει

εντός του Μαΐου ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Με αυτήν την κίνηση, ο διεθνής οίκος θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης και θα περιορίσει τις δανειακές δυνατότητές τους, καταφέροντας έτσι ένα πλήγμα στην ήδη ασθμαίνουσα προσπάθεια για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μεταξύ των τραπεζών, των οποίων η πιστωτική αξιολόγηση θα υποβαθμιστεί βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα BNP, η μεγαλύτερη γερμανική Deutsche Bank και η εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη Morgan Stanley, οι ελβετικές UBS AG, Credit Suisse, η βρετανική HSBC Holdings και η ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Η υποβάθμιση της Moody’s, η οποία ακολουθεί ανάλογη υποβάθμιση από τους οίκους Standard and Poor’s και Fitch το 2011, εκτιμάται πως, εκτός του ότι θα περιορίσει τα περιθώρια κερδοφορίας των πιστωτικών ιδρυμάτων, απειλεί να διακόψει το δανεισμό των τραπεζών από money market funds με αυστηρούς όρους χρηματοδότησης.

Ο οίκος είχε ανακοινώσει από τις 13 Απριλίου ότι θα αρχίσει τις υποβαθμίσεις στις αρχές Μαΐου, ξεκινώντας με αναθεώρηση των αξιολογήσεων ιταλικών τραπεζών, πριν προχωρήσει σε ιδρύματα χωρών όπως η Ισπανία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Βρετανία και η Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα