Σήμερα απολογείται ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο στενότερος συνεργάτης του και επί 11 χρόνια γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση που αφορά στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

με επίκεντρο την υπεξαίρεση – «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το Μάιο του 2010 παραμένει προσωρινά κρατούμενος και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση, καθώς έχει ήδη παραδεχτεί μέρος των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται.

Με την ίδια κατηγορία, θα παρουσιαστούν στην ανακρίτρια στις 13 Ιουνίου ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος σήμερα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πρώην προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.

Τα κατηγορητήρια βασίζονται στη έκθεση της οικονομικής επιθεώρησης σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν πλεονασματικές καταθέσεις που δε δικαιολογούνται με τα χρηματικά ποσά και τα εισοδήματα που είχαν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει διαταχθεί δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, ενώ με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, η έρευνα έχει επεκταθεί και στους τραπεζικούς λογαριασμούς στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπεξαίρεση, καθώς αναφέρει ότι αυτός ήταν που αποκάλυψε την υπόθεση και ζήτησε από τις δικαστικές αρχές την καταδίκη των ενόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα