Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Ραντεβού και μάλιστα προγραμματισμένο με τη δικαιοσύνη έχει σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Η συνεδρίαση του Β. Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών  επαναλαμβάνεται σήμερα υπό το βάρος των πρόσφατων γεγονότων, που έγιναν στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης

με μάρτυρες τους τηλεθεατές  χαστούκισε την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και  πέταξε ένα ποτήρι με νερό στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.  Ενέργεια που οδήγησε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών  Ελένη Ραίκου να διατάξει τη σύλληψη του δράστη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το αυτόφωρο παρήλθε, ο Ηλ. Κασιδιάρης παρέμεινε ασύλληπτος  και μετά το πέρας του εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και με επιστολή του προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μηνύσεις , σε μία ύστατη προσπάθεια  αντιστροφής των ρόλων.

Μπορεί οι αρχές να μην τον εντόπισαν στα όρια του αυτοφώρου,αλλά σήμερα  έχει οριστεί να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για  συνέργεια σε ληστεία, που είναι κακούργημα, σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, αφορά την επίθεση που δέχθηκε τον Οκτώβριο του 2007 έξω από την Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή του Ζωγράφου ένας μεταπτυχιακός (τότε) φοιτητής  από άγνωστους δράστες.  Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του Ηλία Κασιδιάρη  αξιολογώντας την κατάθεση μίας πανεπιστημιακής καθηγήτριας , η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και κατάφερε να συγκρατήσει τον αριθμό της πινακίδας του Ι.Χ αυτοκινήτου ,που έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ταυτοποιείται με το όχημα που ανήκει στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη αυτή  κ.κ. Κλειώ Παπαπαντολέων και Μαρίνα Δαλιάνη ,οι οποίες εκπροσωπούν  τον παθόντα, ύστερα από τα γεγονόταν της περασμένης Πέμπτης  σε τηλεοπτική θέα, εξέδωσαν γραπτή δήλωσή  στην οποία εκφράζουν  την ανησυχία τους «για την ομαλή διεξαγωγή  της δίκης και την ελπίδα  ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν  τον παθόντα  και την πανεπιστημιακή κοινότητα  που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της».

Σχολιάζοντας μάλιστα  την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κατηγορούμενος στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσής  του μετά την διακοπή της πρώτης συνεδρίασης, προσθέτουν ότι «προσπάθησε να υποβαθμίσει το επίδικο συμβάν  ισχυριζόμενος ότι το κακούργημα της ληστείας  αφορά  το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εντολέα μας  και ότι δεν ήταν ληστεία Τράπεζας. Με έκπληξη  παρακολουθήσαμε τον κατηγορούμενο σε τηλεοπτική εκπομπή  να αποκαλεί μάρτυρα κατηγορίας, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου «ρουφιάνα του Σύριζα».

Keywords
Τυχαία Θέματα