Στις 5 το απόγευμα τα συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Τρόικα, η συζήτηση του οποίου ξεκινά το

απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

» Η Συνομοσπονδία θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) για να ανατραπούν αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.

» Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να υποκύψουν σε αυτό το ‘πλαίσιο- συμφωνίας’ της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσουν και πάλι τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις.

Επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους, που έχει ως εξής:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».
Από χθες, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της Αστυνομίας  για το συλλαλητήριο του Συντάγματος, με  αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά  προληπτικούς ελέγχους.
Η  κυβέρνηση φοβάται επεισόδια από τους κουκουλοφόρους και γι’ αυτό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση σήμερα το απόγευμα το Σύνταγμα να παρουσιάζει την εικόνα του περασμένου Ιουνίου, όπου για πολλές ώρες διαδραματίζονταν οδομαχίες μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και νεαρών.

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, που θα ξεπερνά τις 6.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας.

Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου  θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων .

Keywords
Τυχαία Θέματα