Στον ανακριτή σήμερα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ενώπιον του ανακριτή Γαβρ. Μαλλή θα βρεθεί σήμερα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου , Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να δέχθηκε ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός για τις προμήθειες δύο όπλων. Η κ. Σταμάτη καλείται να εξηγήσει στον ανακριτή τόσο για την υπόθεση της αγοράς του

ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών που αποδίδονται στον σύζυγό της, όσο και για χρηματικά ποσά που λάμβανε, πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η αγορά του επίμαχου ακινήτου και οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με χρήματα που είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Σταμάτη αναμένεται να ζητήσει την εξαίρεση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, επικαλούμενη μεροληψία εις βάρος της, ενώ θα αρνηθεί κάθε κατηγορία που της αποδίδεται.

Η ίδια σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στις εισαγγελείς που είχαν ερευνήσει την υπόθεση Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, είχε αναφέρει ότι απέκτησε το σπίτι με νόμιμο τρόπο και συγκεκριμένα με δάνειο 650.000 ευρώ που έλαβε ενώ το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος, 450.000 ευρώ, είχε καταβληθεί σε μετρητά στην πωλήτρια εταιρεία σε βάθος χρόνου μιας τριετίας.

Επίσης, είχε επισημάνει πως ο μόνος λόγος που το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομά της, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου – 25 έτη – «σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο δημιουργίας φορολογικών επιβαρύνσεων λόγω κληρονομικών ζητημάτων σε περίπτωση κατά τη οποία εμφανίζονταν ως αγοραστής ο σύζυγός μου».

Χθες, στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της στον ανακριτή. Το υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, σύμφωνα με το οποίο δεν έχει ουδεμία σχέση με τις off shore εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές που διέταξαν την προφυλάκισή της.

Επιπλέον οι αρχές δεν πείστηκαν και για τους ισχυρισμό της κας Τσοχατζοπούλου αναφορικά με το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Με αφορμή την προφυλάκιση της κόρης του, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος εξαπέλυσε νέα επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως σχεδίασαν και εκτέλεσαν από κοινού την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βάρος του και επιδιώκουν προεκλογικά οφέλη.

Σήμερα απολογείται, επίσης, και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας NOBILIS, από την οποία εμφανίζεται να αγοράζει η αδελφή του το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα και η δικηγόρος που εμφ

Keywords
Τυχαία Θέματα