Δεν απορρίπτει μελλοντική συνεργασία με τον Π. Καμμένο ο Αλ. Τσίπρας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «πυροδοτώντας» αντιδράσεις εντός και εκτός του κόμματός του.

Ειδικότερα,

ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο διαδικτυακό τόπο TVXS, για το εάν θα συνεργαζόταν για να πετύχει την κυβερνητική πλειοψηφία με το κόμμα του κ. Καμμένου, είπε: «Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτή την απάντηση του κ. Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε σαφώς «ψήφο ανοχής» κι ότι εν πάση περιπτώσει, «όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά και μιλάμε πάντα για μια οριακή κατάσταση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα συμφωνούσαν σε αυτό το σχήμα το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά, και θα έλειπαν 4-5 ψήφοι για σχηματισμό κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα