Βολές κατά της Ελλάδας και από τον «φίλο» Όλι Ρεν

«Μπήκατε στο ευρώ με λάθος στοιχεία» δηλώνει ο κοινοτικός Επίτροπος, δεν «βλέπει» όμως έξοδο από την ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα μπήκε  στο ευρώ με λανθασμένα στοιχεία, αλλά πλέον είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης». Ο κοινοτικός Επίτροπος, Όλι Ρεν, ήταν αποκαλυπτικός σε συνέντευξη του στο BBC, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των στατιστικών στοιχείων, βάσει των οποίων η χώρα μας έγινε δεκτή στο ευρώ.

Ο κ. Ρεν είπε πως το 2001 η Ελλάδα

εισήχθη στο ευρώ «εν μέρει βάση λανθασμένων στατιστικών πληροφοριών», αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό ανήκει στο παρελθόν.

«Η Ελλάδα δεν αποκάλυψε την αληθινή οικονομική και δημοσιονομική της κατάσταση. Αλλά πλέον η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και θα παραμείνει μέλος του ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο BBC και στη δημοσιογράφο Sarah Montague.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ρεν αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο και προέβλεψε πως μέσα στις ερχόμενες ημέρες ή το αργότερο εβδομάδες θα υπάρξει τελική συμφωνία για το PSI.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το ύψος του «κουρέματος» (άνω του 50%), δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, περιοριζόμενος να σχολιάσει πως η τελική συμφωνία, «σε κάθε περίπτωση, θα κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οκτωβρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα