Ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012 στη Βουλή

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης η ονομαστική ψηφοφορία

Αρχίζει την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων, ενώ οι αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται να τοποθετηθούν την Τρίτη. Η συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

«Κανείς

δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο τέλος της συνάντησης υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους εισηγητές του κόμματος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Το στοίχημα της χώρας για το παρόν και το μέλλον θα κριθεί στην ειλικρίνεια και την αλήθεια» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει «μια αποτελεσματική απάντηση», όταν είναι «ενιαίο και έχει στραμμένη την προσοχή του στα μείζονα».

«Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ελάσσονα θέματα, ως όχημα για να παρακάμψει τα μείζονα, κάνει λάθος» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συζήτηση εκτιμήθηκε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει αντιπολιτευτική γραμμή στη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον οποίο, παρ’ όλα αυτά, θα ψηφίσει.

Σχετικά με την στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αποφασίστηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, η συζήτηση να είναι επί της ουσίας και να δοθεί στον κόσμο προοπτική, γιατί, όπως ανέφεραν, έχει κουραστεί από τις υψηλού τόνου αντιπαραθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα