10 διευθύνσεις στην Αθήνα για αφράτα τσουρέκια, λαμπροκούλουρα, σοκολατένια αυγά -Παραδοσιακά και ιδιαίτερα

Το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα είναι κάθε χρόνο πλούσιο σε εκλεκτά εδέσματα, άφθονο ποτό αλλά και παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά.

Αυτές τις ημέρες την τιμητική τους έχουν τα πασχαλινά κουλουράκια, τα λεγόμενα και λαμπροκούλουρα, είτε νηστίσιμα είτε όχι, ενώ ξεχωρίζουν και τα μυρωδάτα σμυρνέικα κουλούρια.

Ακόμη, δεν λείπουν τα αφράτα τσουρέκια που μοσχοβολούν μαχλέπι και μαστίχα, είτε σε μορφή πλεξούδας, είτε στρογγυλά με κόκκινα αυγά στη μέση.

Τέλος, τα αγαπημένα γλυκά των παιδιών το Πάσχα

είναι τα σοκολατένια αυγά, είτε μικρά είτε μεγάλα που κρύβουν μέσα τους δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Πολλοί είναι εκείνοι που τα φτιάχνουν στο σπίτι, ωστόσο, για όσους δεν προλαβαίνουν ή θέλουν να κάνουν ένα ωραίο δώρο, υπάρχουν πολλοί φούρνοι και ζαχαροπλαστεία που δημιουργούν μοναδικά πασχαλινά γλυκά.

Βρήκαμε τις 10 καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα όπου θα βρεις τα πιο αφράτα τσουρέκια, μοσχομυριστά κουλουράκια και ευφάνταστα σοκολατένια αυγά για μικρούς και μεγάλους.

10 μαγαζιά στην Αθήνα με τα καλύτερα πασχαλινά γλυκά:

Αφοί Ασημακόπουλοι, για αφράτα τσουρέκια

Το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο-γαλακτοπωλείο με τη μεγάλη ιστορία που βρίσκεται στα Εξάρχεια από το 1915 φημίζεται για τα παραδοσιακά, γιορτινά γλυκά του όλο τον χρόνο.

Το Πάσχα ξεφουρνίζει αφράτα τσουρέκια, κυψελωτά, με λεπτές ίνες, που κάνουν τον χώρο να μοσχοβολά αγνό παραδοσιακό βούτυρο, φρέσκο γάλα και εκλεκτό μαχλέπι και μαστίχα. Εκτός από το κλασσικό με το αμύγδαλο θα βρεις και γεμιστό με λαχταριστή σοκολάτα, που είναι πλεγμένη στο εσωτερικό του και με αυγό στη μέση.

Εκτός από τσουρέκια, όμως, θα βρεις και πολλά σοκολατένια, πασχαλινά αυγά στολισμένα με αυγόγλασο. Σε εντυπωσιακά μεγέθη, σχέδια και χρώματα, διάφορες γεύσεις και toppings, θα βρεις μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια

Για πολίτικο τσουρέκι στο Lido

Στο Lido θα βρεις το καλύτερο πολίτικο τσουρέκι της πόλης. Το μικρό αυτό παλαιομοδίτικό, κωνσταντινουπολίτικο ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στο Παγκράτι δημιουργεί υπέροχα, παραδοσιακά γλυκά από το 1967.

Τα φημισμένα μυρωδάτα τσουρέκια του με μαστίχα, μαχλέπι και πορτοκάλι, είναι πασπαλισμένα με σουσάμι και έχουν μακριές, αφράτες, λαστιχωτές ίνες. Η συνταγή που χρησιμοποιούν είναι ίδια και απαράλαχτη εδώ και 60 χρόνια.

Έκτος από το κλαστικό τσουρέκι θα βρείτε και δύο ακόμη παραλλαγές σε μικρότερο μέγεθος: γεμιστό με σοκολάτα και κάστανο.

Η μυρωδιά του σπάει τη μύτη αν περάσεις απ' έξω, με τα τσουρέκια του να γίνονται ανάρπαστα, καθώς κόσμος συρρέει από όλη την Αθήνα για να τα προμηθευτεί.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Για πασχαλινά αυγά σαν έργα τέχνης στο Dimitris Economides

Ο pastritect Dimitris Economides δημιουργεί γλυκά έργα τέχνης όλο τον χρόνο που κυριολεκτικά λυπάσαι να τα χαλάσεις και να τα φας.

Το Πάσχα δημιουργεί σοκολατένια, πασχαλινά αυγά που μοιάζουν με σκαλισμένα στο χέρι γλυπτά, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι εκθέματα σε κάποια γκαλερί ή μουσείο του εξωτερικού.

Από βελούδινες γεμίσεις ganache μέχρι τραγανές απολαύσεις πραλίνας, κάθε μπουκιά προσφέρει ένα ταξίδι ανακάλυψης της γεύσης. Ξεχωρίζουν τα αυγά με τη μορφή κότας, που ονομάζονται «poule rouge», με κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος αλλά και τα αυγά με τις γραμμές και τις δίνες που μοιάζουν να έχουν σμιλευτεί στο χέρι.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό

Για τσουρέκι with a modern twist στο Antonis Selekos Conceptual Desserts 

Ο pastry chef Αντώνης Σελέκος φημίζεται για τα αφράτα γλυκά του, όπως τα πανετόνε που δημιουργεί όλο τον χρόνο.

Φέτος το Πάσχα αποφάσισε να φτιάξει δύο ιδιαίτερα και διαφορετικά τσουρέκια με ένα μοντέρνο twist. Έτσι, θα βρεις λαχταριστό τσουρέκι με φιστίκι Αιγίνης αλλά και τσουρέκι φουντουκιού με πρωταγωνιστή τη gianduja, τα καραμελωμένα φουντούκια, την αλατισμένη καραμέλα και το fleur de sel.

Εκτός από τσουρέκια, θα βρεις ακόμη υπέροχα, μεγάλα σοκολατένια αυγά από σοκολάτα γάλακτος με κομμάτια λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο.

Εριφύλης 2, Παγκράτι

Για παιχνιδιάρικα πασχαλινά αυγά στο Ourse

Στο Ourse θα βρεις τα πιο ιδιαίτερα και παιχνιδιάρικα πασχαλινά αυγά με τη μορφή μιας αρκούδας, εμπνευσμένα από το όνομα του new age ζαχαροπλαστείου της Γλυφάδας που είναι και το σήμα κατατεθέν του.

Πρόκειται στην ουσία για ένα ήδη σπασμένο αυγό που αποκαλύπτει το εσωτερικό του και κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικές γεύσεις: Για όσους αγαπούν το αμύγδαλο, με τραγανή πραλίνα αμυγδάλου και για τους λάτρεις του φιστικιού Αιγίνης, με πραλίνα Αιγίνης αντίστοιχα.

Το κέλυφος της αρκούδας είναι από λευκή σοκολάτα, ενώ το αυγό στη βάση του έχει καραμελωμένη λευκή σοκολάτα. Τα αυγά έρχονται σε ένα κομψό, λευκό κουτί, ιδανικό για δώρο. Ακόμη, θα βρεις και λαχταριστά, αφράτα τσουρέκια πασπαλισμένα με τραγανούς ξηρούς καρπούς.

Μυστρά 39, Γλυφάδα

Για babka και hot cross buns στο Kora Bakery

Αν φέτος θέλεις κάτι εντελώς διαφορετικό από τα τετριμμένα, θα το βρεις στο Kora Bakery.

Εκεί θα βρεις σοκολατένια babka, το εβραϊκό τσουρέκι. Πρόκειται για ένα γλυκό ψωμί με πλέξη. Η δική τους εκδοχή της babka είναι πλεγμένη με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος και ολοκληρώνεται με γέμιση πραλίνας φουντουκιού.

Ακόμη, θα βρεις αφράτα hot cross buns, που τρώγονται συνήθως κατά τη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα. Παρόμοια με τα ελληνικά «σταφιδόψωμα», τα hot cross buns έχουν μια πικάντικη, γλυκιά ζύμη γεμάτη με εσπεριδοειδή και αφράτες σουλτανίνες. Ψήνονται μαζί με το ταψί και ολοκληρώνονται με ένα σταυρό αλευριού και νερού από πάνω.

Ακόμη, θα βρεις κλασσικά τσουρέκια αλλά και ιδιαίτερα πασχαλινά αυγά σε συνεργασία με το Esophy chocolates με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου, σε δύο γεύσεις, σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα.

Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Αυγά-κοσμήματα στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros

O γνωστός σεφ Στέλιος Παρλιάρος και οι Deux hommes ενώνουν φέτος το Πάσχα τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια limited edition πασχαλινών αβγών, που συνδυάζουν παράδοση και haute couture.

Τα statement πασχαλινά αυγά έχουν ανοιξιάτικα χρώματα, έντονα prints, διαφορετικές υφές και σχέδια ενώ είναι διακοσμημένα με απλικέ λουλούδια και ζώα και κρύβουν μέσα τους εκπλήξεις, όπως λαχταριστές σοκολάτες και κομψά μπουκάλια με ποτά.

Μια μεγάλη ποικιλία από αυτή τη διαφορετική ιδέα για πασχαλινά αυγά είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.

Φυσικά, στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros θα βρεις και κανονικά σοκολατένια αυγά σε διάφορα χρώματα, γεύσεις και διακοσμήσεις.

Ηροδότου 24, Κολωνάκι

Για τσουρέκι-πανετόνε στο Madame Fraise

Διαφορετικό τσουρέκι θα βρεις και στο «μυστικό» Madame Fraise σε συνεργασία με το Noble Pastry Athens. Φέτος το Πάσχα έχουν ετοιμάσει ένα πανετόνε με γεύση τσουρέκι και πορτοκάλι confit, με όλα τα φυσικά αρώματα και τη γεύση του παραδοσιακού τσουρεκιού, μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης.

Προσφέρεται σε μια κομψή hexagon συσκευασία του ενός κιλού και των 500 γρ.

Ακόμη, θα βρεις ένα special edition σοκολατένιο αβγό που μοιάζει με φωλιά πουλιού, με πλούσια σοκολάτα γάλακτος, χειροποίητη πραλίνα pecan και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Υμηττού 225, Αθήνα

Για κολόμπα στον Φούρνο του Τάκη

Ο Φούρνος του Τάκη ή αλλιώς Αρτοποιότης ο Τάκης αποτελεί τον πιο ξακουστό φούρνο στο Κουκάκι, κάτω από την Ακρόπολη, με ιστορία από το 1971. Από τότε, οι περίοικοι σχηματίζουν ουρές για το ψωμί ενώ περίφημο είναι το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης του.

Φέτος το Πάσχα, μπορείς να βρεις εκεί κολόμπα ή αλλιώς «colomba di pasqua», το αντίστοιχο ιταλικό τσουρέκι σε σχήμα περιστεριού. Θα το βρεις σε 3 παραλλαγές, με βερίκοκα και amaretto γλασέ, με τριπλή σοκολάτα και το κλασσικό.

Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι

Σμυρνέικα κουλουράκια στο Ζαχαροπλαστείον Φύσις 

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καθιερωμένα πασχαλινά κουλουράκια. Στο Ζαχαροπλαστείον Φύσις θα βρεις τραγανά σμυρνέικα κουλουράκια με βανίλια και μαχλέπι, που κάνουν όλο τον χώρο να μοσχοβολά. Θα τα βρεις σε τρεις εκδοχές, με ζάχαρη, με αγαύη και χωρίς γλουτένη.

Ακόμη, μπορείς να βρεις τέσσερα διαφορετικά Gift Boxes που περιλαμβάνουν τα πάντα και είναι ιδανικά για κέρασμα: Τσουρέκια, κουλουράκια, σοκολατένια αυγά και βαζάκια με σοκολατάκια ή μπισκότα, ακόμη και ποτά.

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή / Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
αθηνα, τσουρεκια, αυγα, σοκολατενια αυγα, ιδιαιτερα, ξηροι καρποι, πασχα, φούρνοι, σοκολατα, φας, rouge, twist, chef, cross, sweet, σεφ, noble, athens, υμηττού, Ακρόπολη, θεσσαλονικη, iefimerida, μουσειο σοκολατας, δωρο πασχα, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, iefimerida, γλουτενη, γλυκα, δωρα, ζαχαρη, ζωα, κουλουρακια, λουλουδια, νηστισιμα, σεφ, τσουρεκι, χρωματα, ψωμι, αυγο, αγνο, αρωματα, βανιλια, βρειτε, βρισκεται, γαλα, γευση, γινονται, δικη, δωρο, εργα, εξαρχεια, ερχονται, ζαχαροπλαστεια, ζυμη, ιδεα, ιδια, η δικη, ινες, κακαο, κελυφος, κηφισιας, κοκκινα αυγα, κοσμηματα, λευκη, μικρο, μορφη, μπισκοτα, μπορεις, μυτη, παντα, ονομα, ουσια, παιδια, παρλιαρος, πασχαλινα κουλουρακια, ποτα, σουσαμι, συνταγη, σοκολατακια, σπιτι, στελιος παρλιαρος, σχεδια, ταψι, φας, φυσικα, φούρνοι, φωλια, χερι, athens, chef, cross, ελληνικα, γευσεις, γλυκο, ιδανικο, λευκο, sweet, μοιαζει, noble, ποτο, σημα, σοκολατες, ταξιδι, twist, ωραιο, ζαχαροπλαστειο
Τυχαία Θέματα
Αθήνα, -Παραδοσιακά,athina, -paradosiaka