«Άδειασμα» Λιόλιου σε Ψινάκη -Τι συνέβη στο J2US με Αναστασοπούλου, Συνατσάκη, οι δηλώσεις και οι αναρτήσεις

Ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στη θέση της Δέσποινας Βανδή στην κριτική επιτροπή του J2US, το βράδυ του Σαββάτου (27/4), όπου ξέσπασε κατά της Μαίρης Συνατσάκη.

Μετά την εμφάνιση του Ίαν Στρατή και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, ο Ηλίας Ψινάκης

θέλησε να επισημάνει στον τραγουδιστή ότι πριν τον γνωρίσει στο show δεν τον συμπαθούσε λόγω της συντρόφου του, Μαίρης Συνατσάκη.

«Κύριε Στρατή, δεν σας είχα δει live ποτέ. Είστε καταπληκτικός. Δεν μου ήσασταν συμπαθής γιατί δεν συμπαθώ τη γυναίκα σας, για δικούς μου λόγους από τότε με το #metoo! Είστε καταπληκτικός, έμεινα! Κυρία Αναστασοπούλου είμαι φαν σας. Δεν είναι δίκαιο όλοι να προσπαθούν και να βγαίνετε θεά!», είπε ο Ηλίας Ψινάκης.

Ο Ίαν Στρατής απάντησε με ένα παγωμένο χαμόγελο ενώ και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έδειξε να ξαφνιάζεται με αυτά που άκουγε.

Οι δυο καλλιτέχνες βρέθηκαν στα backstage του show με την Κατερίνα Στικούδη να παρατηρεί ότι κάτι συμβαίνει. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αντέδρασε λέγοντας:  «Είναι άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το #MeToo για να μην συμπαθούμε κάποιον». Ο Ίαν Στρατής στεκόταν δίπλα της φανερά αμήχανος.

Ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης επισήμανε ότι όλοι στέκονται δίπλα στα θύματα και πως κανείς δεν θα έπρεπε να υποβιβάζει με κανένα τρόπο το κίνημα #metoo. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου ξέσπασε κατά της Μαίρης Συνατσάκη.

«Κυρία Αναστασοπούλου με ακούτε; Βεβαίως το σέβομαι το metoo και ήμουν από τους πρώτους που στήριζα τις γυναίκες αν ανατρέξετε στην ιστορία. Μιλάω από προσωπική πείρα. Ήμασταν στο X-Factor και κάποια στιγμή κάνω ότι κατεβάζω – συνεννοημένος με την Κατερίνα Λιόλιου- και καλά το σουτιέν και αμέσως την άλλη ημέρα, η σύζυγος του κυρίου Στρατή – δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα – άρχισε ένα metoo κι όλοι με έλεγαν βιαστή. Κι εμένα δε με νοιάζει αυτό, είμαι ψημένος. Όμως η κα Λιόλιου με αυτή την επέμβαση της κυρίας αυτής έχοντας το metoo ως σημαία… Η κυρία Λιόλιου μία εβδομάδα έκλαιγε γιατί όλοι της την είχα πέσει. Το metoo είναι πολύ καλό αλλά ευτελίζεται με μερικούς ανθρώπους που για να πουλήσουν 2 ρουχαλάκια, το εκμεταλλεύονται» είπε ο Ηλίας Ψινάκης.

«Δεν ήταν σαφές. Αν έχουμε διαφορά με κάποιον το λύνουμε επί προσωπικού» απάντησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με τον Ίαν Στρατή να προσθέτει: «Και όχι στην τηλεόραση».

Το περιστατικό από το οποίο προκλήθηκε η κόντρα Συνατσάκη - Ψινάκη

Το 2022, ο Ηλίας Ψινάκης βρισκόταν -αρχικά ως guest και στη συνέχεια ως μόνιμο μέλος- στην κριτική επιτροπή του X-Factor. Τότε, τα backstage του show παρουσίαζαν η Κατερίνα Λιόλιου με τον Ηλία Μπόγδανο. Σε ένα από τα live, ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στα backstage και για «πλάκα» γύρισε την Κατερίνα Λιόλιου πλάτη στην κάμερα και έκανε πως της κατεβάζει το σουτιέν.

Η κίνηση αυτή του μάνατζερ είχε σχολιαστεί τότε στα social media και όχι μόνο. Ένας από τους ανθρώπους που είχαν πάρει θέση απέναντι σε αυτό, ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα.

«Τα “με αγάπη” σχόλια την Χριστίνα Μπόμπα για το τι επιτρέπεται να φοράει τώρα που είναι μάνα, καθώς και τα απολύτως σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Ψινάκη σε πανελλαδική μετάδοση είναι όψεις του ίδιου Πατριατρικού νομίσματος που κινεί την κοινωνιούλα μας. Θα φοράμε ό,τι θέλουμε και δεν θα επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώνει τα χέρια τα χέρια του χωρίς συναίνεση. Ευτυχώς δεν είναι πια 1992» είχε γράψει τότε η Μαίρη Συνατσάκη.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν ξέχασε την τότε κόντρα με τη Συνατσάκη και βρήκε την ευκαιρία το βράδυ του Σαββάτου (27/4) να ξεσπάσει.

Ψινάκης μετά το show: Η Συνατσάκη είναι οσταυροφόρος των metoo

Μετά το τέλος του show το βράδυ του Σαββάτου, ο Ηλίας Ψινάκης μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες στο στούντιο της εκπομπής του Alpha και εξήγησε τους λόγους που δεν συμπαθεί τη Μαίρη Συνατσάκη. Ο γνωστός μάνατζερ ανέφερε το σκηνικό όπου είχε δείξει το μπούστο της Κατερίνας Λιόλιου στο X-Factor και είπε: «Το πρόβλημα που είχα εγώ ήταν με την κυρία αυτή που έχει παντρευτεί ο coach της, ο κ. Στρατής ο οποίος και είναι υπέροχος και μεγάλος καλλιτέχνης. Ο κυρίος Στρατής δεν ενοχλήθηκε με αυτό που είπα, αντέδρασε πάρα πολύ έξυπνα, είπε “ψηφίστε μας” και είναι πολύ κύριος».

Στην ερώτηση αν αυτά που είχε πει η κα Συνατσάκη τότε «θεωρείτε πως ήταν άδικα προς το πρόσωπο σας;», ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε: «Όχι, ήταν πρόστυχο. Όχι προς το πρόσωπο μου, εμένα δεν με νοιάζει. Άρχισε όμως με τα metoo, ως ο σταυροφόρος των metoo, να με λέει εμένα βιαστή και αρχίζουν να κράζουν και να βρίζουν όλοι την κυρία Λιόλιου, η οποία για μια εβδομάδα έκλαιγε και κρυβόταν μέσα στο σπίτι της. Γιατί μάλλον δεν αντιμετώπισε τον δράκο του Σέιχ Σου όπως έπρεπε για να τον βάλει στη θέση του».

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν σταμάτησε εκεί και μίλησε για τα ρούχα που διαφημίζει η Μαίρη Συνατσάκη στα social media. «Εγώ θεωρώ ότι είναι πρόστυχο για να πουλήσεις δυο ρουχαλάκια να χρησιμοποιείς ένα τόσο σπουδαίο και ιερό κίνημα. Δεν πρέπει να το πιάνεις στο στόμα σου, αυτό βοηθάει μόνο, δεν μπορεί να πουλάει ρουχαλάκια αυτό το κίνημα», είπε ο γνωστός μάνατζερ.

Η απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη

Το πρωί της Κυριακής (28/4), η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε μέσα από story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram, τονίζοντας πως η συμπεριφορά του Ηλία Ψινάκη προς την Κατερίνα Λιόλιου ήταν σεξιστική και πως αν ήθελε μόνο να πουλάει τα ρούχα της, δεν θα μιλούσε καν.

Η ανάρτηση της Συνατσάκη

«Σχετικά με το χθεσινό “σόου”. Υπάρχουν δυο πράγματα εξίσου προφανή και τα δυο: Το ένα είναι η συμπεριφορά του κ.Ψινάκη απέναντι στην κα. Λιόλιου. Αυτό είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να δει απλώς γκουγκλάροντας, Ψινάκη-Λιόλιου. Η δικαιολογία περί προσυνεννόησης – αν υπήρξε – δεν ακυρώνει την πράξη. Ένας άνδρας ανοίγει το μπούστο μιας γυναίκας και μετά τη γυρίζει και το κατεβάζει σε κοινή θέα και όλα αυτά σε μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής τηλεθέασης. Το σχόλιό μου για σεξισμό και χειρονομίες φαντάζομαι είναι προφανές. Το δεύτερο είναι η επιρροή του κ. Ψινάκη σε θέματα Lifestyle εδώ και πολλά χρόνια. Σκέφτομαι λοιπόν πως αν ενδιαφέρεσαι να πουλήσεις τα ρουχαλάκια σου χρειάζεσαι τον καλό του λόγο και όχι την αντιπάθειά του. Είναι προφανές πως αν ο στόχος μου ήταν τα ρουχαλάκια μου θα έπρεπε να μείνω σιωπηλή».

Η Κατερίνα Λιόλιου απάντησε στον Hλία Ψινάκη για τα όσα είπε ο μάνατζερ στο επεισόδιο του J2US, σχετικά με το παλιό περιστατικό όπου ο ίδιος είχε κατεβάσει το ρούχο της για να φανεί το στήθος της στο X-Factor. Ο Hλίας Ψινάκης είπε πως για την κίνησή του τότε, είχε συνεννοηθεί πρώτα μαζί με την τραγουδίστρια.

Ωστόσο, σε σημερινή ανάρτησή της στο Instagram, η Κατερίνα Λιόλιου ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ τους τότε, για να προχωρήσει σε μία τόσο απρεπή κίνηση και επιφυλάσσεται για τη συμπεριφορά του.

Η Κατερίνα Λιόλιου έγραψε χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στα πλαίσια της εκπομπής J2US επανήλθε ένα θέμα που με αφορά και το οποίο νόμιζα ότι είχε λήξει. Σας θυμίζω λοιπόν ότι πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς μου με πράξεις τις οποίες δεν έδωσα συνέχεια αποδεχόμενη τις μετέπειτα εκκλήσεις και την συγγνώμη του. Πρόσφατα, δυστυχώς, αυτή τη φορά χωρίς να είμαι παρούσα, επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά προσβάλλοντας με και πάλι ισχυριζόμενος ψευδώς, όπως πολλά πρόσωπα είναι σε θέση να γνωρίζουν, ότι δήθεν η προηγούμενη χυδαία εναντίον μου συμπεριφορά του ήταν προϊόν προηγούμενης συνεννόησης μας. Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά του, για την οποία επιφυλάσσομαι και δηλώνω τον θαυμασμό την εκτίμηση και την συμπαράσταση μου σε κάθε κοινωνικό κίνημα που είναι ενάντια στην κακοποίηση και παρενόχλησης».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδειασμα Λιόλιου, Ψινάκη, Απρέπεια, -Τι, Συνατσάκη,adeiasma lioliou, psinaki, aprepeia, -ti, synatsaki