Καντερές στο iefimerida.gr: Τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας -Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Στη δικιά του πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και για το σκηνικό την Κυριακή του Πάσχα προχωρά μέσω του iefimerida.gr ο μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές.

Όπως σημειώνει, το σκηνικό την M. Εβδομάδα δεν θα επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις, παρά μόνο μερικές κατά τόπους αστάθειες, γεγονός που δεν καθιστά την έξοδο προς τα χωριά απαγορευτική. Από την άλλη,

την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται σχετικά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές με αποτέλεσμα το στέγαστρο για το ψήσιμο του οβελία να μην είναι απαραίτητο για όλους.

Πρόγνωση Καντερέ: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας

Όπως λέει ο γνωστός μετεωρολόγος «τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βορειάδες φαίνεται να ενισχύονται, όμως οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες για τους εκδρομείς του Πάσχα».

Ωστόσο, όπως προσθέτει «την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται ένα πιο μουντό συννεφιασμένο σκηνικό, καθώς μια διαταραχή που φαίνεται να έρχεται πιθανότατα να προκαλέσει τοπικά φαινόμενα -μικρής εντάσεως- στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα τα οποία θα είναι παροδικά. Παράλληλα, τις συγκεκριμένες ημέρες ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι της ίδιας εντάσεως με το επεισόδιο που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Κυριακή του Πάσχα με καλοκαιρία, αλλάζει απότομα το σκηνικό από Δευτέρα

«Με το ίδιο σκηνικό θα κυλήσει και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ Κυριακή του Πάσχα ωστόσο οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες», λέει ο κ. Καντερές. Όσον αφορά την Αττική σημείωσε: «Στο λεκανοπέδιο της Αττικής δεν περιμένουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Καλές καιρικές συνθήκες με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμη και τους 26 βαθμούς Κελσίου».

Όμως, όπως καταλήγει, ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ τα τωρινά μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν ότι τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά την Τρίτη «μια ψυχρή μάζα από την βόρεια Ευρώπη φαίνεται να διαταράσσει το σκηνικό του καιρού και να δίνει κατά τόπους έντονα φαινόμενα ρίχνοντας παράλληλα και την θερμοκρασία».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καντερές, Μεγάλης Εβδομάδας -Πώς, Πάσχα,kanteres, megalis evdomadas -pos, pascha