Ο Κάρολος λατρεύει τις γραβάτες του ελληνικού brand Thalassa Collection -Πώς έφθασαν στα χέρια του, η παραγγελία του παλατιού

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένθερμος θαυμαστής της Ελλάδας και δεν διστάζει να το δείχνει συχνά.

Εξάλλου, ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας, γεννήθηκε στα Ανάκτορα στο Τατόι, το 1882. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο Μον Ρεπό, το 1921.

Ο βασιλιάς Κάρολος,

έχει επισκεφθεί την Ελλάδα αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη τον Μάρτιο του 2021, όταν παρευρέθηκε στους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας.

Εκτός από τα θερμά λόγια, ο βασιλιάς Κάρολος έχει δείξει την αγάπη του για τη χώρα μας και μέσω των ενδυματολογικών του επιλογών, και συγκεκριμένα μέσω των γραβατών που φορά σε δημόσιες εμφανίσεις του. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιλέξει να φορέσει γραβάτες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και ραφτεί από την ελληνική εταιρεία Thalassa Collection. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες από αυτές, τις έχει βάλει πάνω από μία φορά.

Η πιο πρόσφατη είναι αυτή με το σχέδιο «Καΐκια», την οποία φόρεσε πριν από λίγες ημέρες στην Πασχαλινή Λειτουργία στο κάστρο Ουίνδσορ, όπου και πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο.

Άλλες σημαντικές στιγμές που ο βασιλιάς Κάρολος έχει επιλέξει τις κομψές - όλες στα χρώματα της Ελλάδας - γραβάτες της Thalassa Collection, είναι μεταξύ άλλων, η πρώτη του επίσημη φωτογράφιση στον θρόνο ως βασιλιάς, καθώς και το πάρτι μετά τη στέψη του.

Μιλώντας στο iefimerida, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της Thalassa Collection κ. Μάριος Κρητικός, περιγράφει τι είναι αυτό που πιστεύει πώς έχουν οι γραβάτες τους κι έχουν κερδίσει την καρδιά του Άγγλου μονάρχη, ενώ μας αναλύει επίσης, ποια σχέδια και σε ποιες περιστάσεις έχει επιλέξει να φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη «Thalassa Collection»

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Thalassa Collection δημιουργεί κασκόλ, εσάρπες και γραβάτες. Αυτά τα είδη, εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική και μεσογειακή παράδοση, σχεδιάζονται αποκλειστικά στο ατελιέ της εταιρείας, στην Αθήνα. Η παραγωγή γίνεται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα δεξιοτεχνίας, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υφάσματα, όπως κασμίρ, μετάξι και μαλλί.

Η εταιρεία αποτελείται από τον Μάριο Κρητικό και τον Sammer Sinno, οι οποίοι γνωρίστηκαν στη σχολή «Ecoles de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne» στο Παρίσι, από την οποία αποφοίτησαν με άριστα, τη δεκαετία του 90. Πρόκειται για τη σχολή όπου φοίτησε ο Yves Saint Laurent. Στη συνέχεια, αφού τελείωσαν με άριστα τη σχολή και συνεργάστηκαν με οίκους Υψηλής Ραπτικής όπως Givenchy, Pierre Balmain και Christian Lacroix, επέστρεψαν στην Ελλάδα, όπου ίδρυσαν το brand Thalassa Collection πριν από 30 περίπου χρόνια.

Όλες οι γραβάτες και τα μαντήλια σχεδιάζονται αποκλειστικά στο ατελιέ του Thalassa Collection από τους δύο συνεργάτες. Πηγή έμπνευσης, όπως φαίνεται καθαρά στα σχέδια τους, είναι η Ελλάδα από τους πρώιμους Αρχαϊκούς χρόνους μέχρι τα τέλη του 20oύ αιώνα.

Ορισμένα από τα πιο γνωστά τους σχέδια που πρώτοι αποτύπωσαν σε γραβάτες και μαντήλια είναι: το Ελληνικό Αλφάβητο, η Ελληνική Σημαία, τα Καΐκια, τα Τσαρούχια, ο Εύζωνας, το Μάτι, η Ελιά, η Χίος, η Τρίαινα και πολλά άλλα.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Μάριο Κρητικό

Πόσες γραβάτες έχει επιλέξει ο βασιλιάς Κάρολος από το brand σας;

Ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε για πρώτη φορά γραβάτα Thalassa Collection πριν από 7 περίπου χρόνια - ήταν το σχέδιο «Τσαρούχι». Του την είχε χαρίσει ο πολύ καλός του φίλος και πελάτης μας κος Τέρυ Σταματάρης. Ο (τότε) πρίγκιπας Κάρολος ενθουσιάστηκε και τη φόρεσε στα γενέθλια του, όπου συνόδευε την Naomi Campbell. Η εμφάνιση του είχε μεγάλη επιτυχία και από τότε μας τιμά συνεχώς φορώντας γραβάτες μας. Έχει αποκτήσει πολλές από τη συλλογή μας, τις οποίες φοράει σε κάθε σχεδόν περίσταση, επίσημη ή μη. Είναι όλες στα χρώματα της Ελλάδας: μπλε, γαλάζιο και λευκό, τα οποία λατρεύει.

Κάποιες τις έχει βάλει πάνω από μία φορά. Έχετε εικόνα πόσες φορές έχει βάλει την κάθε μία;

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιλέγει να φοράει τις ίδιες αγαπημένες του γραβάτες Thalassa Collection σε πολλές από τις εμφανίσεις του. Μερικά παραδείγματα:

-Το σχέδιο μας που συμβολίζει όσο κανένα άλλο την Ελλάδα, το σχέδιο «Ελληνικό Εθνόσημο», το οποίο φοράει ακόμα και στην φωτογραφία της επίσημης σελίδας του στην Wikipedia (!), το φόρεσε επίσης στην πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Biden. Εξακολουθεί να το φοράει σε πολλές άλλες, κυρίως επίσημες, περιστάσεις. (Σημείωση: το σχέδιο μας αυτό, το είχε πρωτοφορέσει ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος το 2004, στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας).

-Το σχέδιο μας «Βυζαντινό Ψηφιδωτό» είναι ένα από τα αγαπημένα του σχέδια. Αρχικά επέλεξε να το φορέσει στην πρώτη του επίσημη φωτογράφιση στον θρόνο ως Βασιλιάς! Ήταν επίσης η γραβάτα που επέλεξε για το πάρτι μετά τη στέψη του. Τη φόρεσε πολλές άλλες φορές από τότε: Τη γραβάτα αυτή επέλεξε πρόσφατα για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, αλλά και για το πρώτο του επίσημο διάγγελμα μετά την διάγνωση που αφορούσε την υγεία του.

-Το σχέδιο «Κρητικός Πέλεκυς», ένα άλλο αγαπημένο του σχέδιο από την Thalassa Collection, φόρεσε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως Βασιλιάς. Πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Μακρόν στο Élysée με τη συγκεκριμένη γραβάτα - την οποία επίσης φοράει συχνά.

-Το σχέδιο «Τσαρούχια» (το οποίο όπως είπαμε φόρεσε πριν από 7 χρόνια στα γενέθλια του σε έξοδο με τη Naomi Campbell και ήταν το πρώτο μας κομμάτι της συλλογής του) το φόρεσε επίσης στους επισήμους εορτασμούς στο Λονδίνο για το Ιωβηλαίο της μητέρας του Ελισάβετ όπως και σε άλλες περιστάσεις.

-Το σχέδιο «Καΐκια», το οποίο επέλεξε να φορέσει φέτος στην Κυριακάτικη Λειτουργία του Πάσχα, στην πολυαναμενόμενη από όλον τον πλανήτη πρώτη του επίσημη εμφάνιση δύο μήνες μετά τη διάγνωση, έχει τα χρώματα της γαλανόλευκης και το άρωμα της Ελλάδας.

-Εκτός από όλα τα παραπάνω, φοράει συχνά το σχέδιο «Κουκουβάγια» το οποίο συμβολίζει την Αθήνα, το σχέδιο «Γαρύφαλο», όπως επίσης και ένα άλλο σχέδιο μας που δημιουργήσαμε για το Μουσείο Μπενάκη.

Πότε και πώς τις έχει προμηθευτεί; Σας έχει επισκεφθεί ο ίδιος;

Η πρώτη του γραβάτα όπως είπαμε, ήταν δώρο από τον κύριο Σταματάρη πριν από 7 χρόνια. Κάποιες άλλες είναι δώρα από φίλους και θαυμαστές του. Άλλες μέσω της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, έχει γίνει παραγγελία από το Παλάτι στο κατάστημα μας μέσω του Eshop.

Είχατε ποτέ κάποια επικοινωνία μαζί του ή με κάποιον από το Παλάτι;

Κάποτε του κάναμε και εμείς δώρο μία από τις γραβάτες του. Ύστερα από καιρό, λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή από το Παλάτι.

Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι του αρέσει στις γραβάτες σας;

Οι γραβάτες μας είναι όλες εμπνευσμένες από την Ελλάδα και αυτό ακριβώς είναι νομίζω που του αρέσει: φορώντας τες υπογραμμίζει τις Ελληνικές του ρίζες, αλλά και τον βαθύ Φιλελληνισμό του. Πέρα από τα σχέδια, σίγουρα εκτιμά και την κορυφαία ποιότητα υφάσματος και ραφής που χαρακτηρίζουν τις γραβάτες μας.

Πώς νιώθετε που ο βασιλιάς Κάρολος έχει επιλέξει τόσες φορές το brand σας;

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάποιος σαν τον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος θα μπορούσε να φορέσει οποιαδήποτε γραβάτα ήθελε, προτιμάει τις δικές μας γραβάτες Thalassa Collection εδώ και τόσα χρόνια. Νιώθουμε όμως ακόμα περισσότερο περήφανοι που με τις γραβάτες μας αυτές και μέσω των συμβολισμών της καθεμιάς, ο Βασιλιάς εκφράζει τον Φιλελληνισμό του αλλά και τις Ελληνικές του ρίζες.

Πού μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες σας;

Εκτός από τα 3 μας καταστήματα (Κολωνάκι, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη) έχουμε ακόμα ένα corner στο αεροδρόμιο όπως και Eshop, μέσω του οποίου καθημερινά αποστέλλουμε γραβάτες σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
thalassa, thalassa, χερια, yves saint laurent, naomi campbell, Τελετή Έναρξης, ολυμπιακοί αγώνες, ελλαδα, κερκυρα, αθηνα, εταιρεία, εμφάνιση, iefimerida, yves, givenchy, κος, naomi, μπλε, wikipedia, πασχα, eshop, θεσσαλονικη, δωρο πασχα, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, σχεδιο αθηνα, iefimerida, δουκας, δωρα, κηφισια, λονδινο, μουσειο μπενακη, υγεια, υφασματα, φωτογραφια, χιος, χρωματα, eshop, yves saint laurent, αγαπη, αεροδρομιο, αξιζει, αλφαβητο, αρωμα, γινει, γινεται, δειχνει, δωρο, ελια, ελισαβετ, εμφάνιση, επικοινωνια, επιτυχια, εταιρεία, ετων, εικονα, ιωβηλαιο, κος, λειτουργια, λογια, ματι, μηνες, μπλε, μπενακη, παρισι, πηγη, ποιοτητα, πριγκιπας, ρεπο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σχεδια, σχεδιο, τατοι, τεως, τεως βασιλιας κωνσταντινος, τεως βασιλιας, τι ειναι, φορα, κωνσταντινος, ειδη, ειπαμε, εμφανισεις, givenchy, χωρα, ιδιαιτερα, κομματι, καρδια, λευκο, μια φορα, naomi campbell, naomi, σημαια, yves
Τυχαία Θέματα