Daily News Egypt: Τελευταίο φύλλο για την αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα

Μετά από επτά χρόνια η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα Daily News Egypt σιωπά.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της εφημερίδας έγινε απρόσμενα την περασμένη Πέμπτη και το τελευταίο φύλλο της κυκλοφόρησε χθες 21 Απριλίου.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 ως ένθετο της International Herald Tribune και είχε τον τίτλο της «μοναδικής ανεξάρτητης αγγλόφωνης εφημερίδας της Αιγύπτου».

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους πιστούς αναγνώστες μας πως μετά από 7 χρόνια ειδήσεων και αναλύσεων για την Αίγυπτο,

η εφημερίδα μας δεν θα κυκλοφορήσει ξανά», ανέφερε στο τελευταίο editorial, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι για τους οποίους έκλεισε.

Μέχρι στιγμής, άγνωστη είναι και η τύχη της ηλεκτρονικής τους σελίδας, που αναμένεται να κλείσει κι εκείνη σύντομα, παρά τις επίμονες προσπάθειες των εργαζομένων να την κρατήσουν «ζωντανή».

«Χρόνια πριν την επανάσταση και προτού ανοίξουν αγγλικά sites η Masry και η Ahram, η Daily News Egypt ήταν η μόνη ανεξάρτητη πηγή ειδήσεων που κάλυπτε στα αγγλικά το εκκολαπτόμενο κίνημα, τις διαμαρτυρίες και τις διαφωνίες που αργότερα συνασπίστηκαν και έγινε η 25η Ιανουαρίου», ανέφερε στο Twitter ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Abdel-Rahman Hussein.

Keywords
Τυχαία Θέματα