Yummi stories: 7+1 μουσεία φαγητού

00:55 3/9/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες και ηδονιστικές μορφές τουρισμού είναι τα γαστρονομικά ταξίδια. Τυριά, σοκολάτες, τηγανιτές πατάτες, ελαιόλαδο, ψωμί ακόμη και… καμένο φαγητό αποτελούν τα εκθέματα μουσείων με άξονα καθετί βρώσιμο.

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας

Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο νούμερο 13 της Αγίου Δημητρίου συναντά κανείς την είσοδο του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες από την επίσκεψή μας εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Μουσείο τηγανητής πατάτας

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο

Μπριζ, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο τηγανιτής πατάτας. Όχι πατάτας, τηγανιτής πατάτας συγκεκριμένα.

Το «ανθυγιεινό» μουσείο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1399, το οποίο ήταν το προξενείο της Γένοβα. Στο ισόγειο υπάρχει έκθεση για τις πατάτες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο Περού πριν από 10.000 χρόνια και παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής.

Για την πατάτα θα βρέιτε και στον Καναδά το Canadian Potato Museum.

Δείτε περισσότερα Galleries Dutch Cheese Museum

Μια γευστική ξενάγηση στο Alkmaar της Ολλανδίας μπορεί να μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του κίτρινου τυριού. Gouda, Edam, Leerdammer, Leyden, Maaslander, Maasdam και όλα τα τυριά που παραπέμπουν σε πόλεις της, θα τα βρείτε εκεί, θα μπορέσετε να μάθετε την ιστορία παρασκευή τους και να δοκιμάσετε. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε προβολές ταινιών και να μάθετε για τα εργαλεία τυριού.

Δείτε περισσότερα Galleries Μουσείο Ελιάς &Ελληνικού Λαδιού

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην τροφή φάρμακο, την ελιά και τα παράγωγά της θα βρείτε στη Σπάρτη στημένο από το Πολιτιστικό Τμήμα του Ιδρύματος Πειραιώς.

Για μια πρώτη και ενδιαφέρουσα ματιά, δοκιμάστε να περιηγηθείτε εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Currywurst Museum

Στο Βερολίνο υπάρχει ένα μουσείο που το ταβάνι του στάζει κέτσαπ. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού αποτελεί το απόλυτο συνοδευτικό του απόλυτου γερμανικού streetfood, του λουκάνικου και μάλιστα με σάλτσα κάρυ.

Όπως τονίζει η διευθύντριά του, «κανένα άλλο fast food δεν έχει προσφέρει τόση έμπνευση σε τραγουδοποιούς, συγγραφείς, κωμικούς και καλλιτέχνες. Είναι μια έκφραση της κοινωνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας. Εκτιμάται ότι μόνο στο Βερολίνο καταναλώνονται ετησίως 70 εκατομμύρια currywursts»

Δείτε περισσότερα Galleries Πάρκο του καφέ

Ή αλλιώς Parque Nacional del Cafe στην Κολομβία.

Το θεματικό Εθνικό Πάρκο του Καφέ βρίσκεται στο Quindio και στεγάζει το μουσείο με τις μόνιμες εκθέσεις για την καλλιέργεια, την ιστορία και την κουλτούρα του αγαπημένου ροφήματος.

Δείτε περισσότερα Galleries Μουσείο Σοκολάτας

Που αλλού; Στο Βέλγιο μας περιμένει το μουσείο σοκολάτας. Σχεδιασμένο από τον Henri Dupuis, το βασίλειο της σοκολάτας μας καλεί να μυηθούμε στη γνώση για τον γλυκό πόθο του κακαόδεντρου.

Δείτε περισσότερα Galleries Μουσείο Καμένου Φαγητού

Στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας. Για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: μουσεία, τροφή, φαγητό

Keywords
Τυχαία Θέματα