Σπρινγκ ρολς με κιμά

Συνδυασμός κιμά και λαχανικών σε σπρινγκ ρολς.

Υλικά (για 20 τεμάχια):

½ πακέτο φύλλο κρούστας300 γρ. κιμά½ κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο2 πράσα, ψιλοκομμένα100 γρ. ντοματάκια φρέσκα1 κύβο λαχανικών100 γρ. μαργαρίνη φυτική2-3 σταγόνες ταμπάσκολίγη ζάχαρη1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένοαλάτιπιπέρι

Διαδικασία:

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. κοφτές μαργαρίνη, προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι και τα πράσα και τα αφήνετε να σοταριστούν 10′. Κατόπιν προσθέτετε το λάχανο, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και

λίγο νερό. Αφήνετε να βράσουν καλά μέχρι να εξατμισθεί το ζουμί των λαχανικών. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά. Κόβετε τα φύλλα σε κομμάτια πάχους 8 εκ. και μήκους 15-18 εκ., τα βουτυρώνετε ένα-ένα με πινέλο, βάζετε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνετε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα, για να μην φύγει η γέμιση, και μετά τα τυλίγετε σε ρολάκια. Βουτυρώνετε με πινέλο και την επιφάνεια από τα μπουρεκάκια, τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180ºC, 15′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.

Καλή όρεξη!

The post Σπρινγκ ρολς με κιμά appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα