10 τρόποι να τονώσετε τον μεταβολισμό σας ενόψει Πάσχα!

Αν ψάχνετε τρόπους για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κόπο, είστε στο σωστό μέρος! Με εύκολα και καθημερινά βήματα, μπορείτε να δείτε τον μεταβολισμό σας να παίρνει τα πάνω του, και τα κιλά… τα κάτω τους.

1. Τσιμπήστε πριν πέσετε στο κρεβάτι

Κι’ όμως, δεν είναι αστείο! Ένα ελαφρύ σνακ πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ, μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας. Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σας αφήνουν με λιγότερη μυϊκή μάζα, κάτι που κάνει τον μεταβολισμό σας αδύναμο. Έτσι, με την

κατανάλωση ενός ελαφρύ σνακ, δίνετε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να δουλεύει και να καίει θερμίδες τις ώρες που εσείς κοιμάστε. Καλό ε;

2. Ξε-αγχωθείτε

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το άγχος, μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Και αυτό εξηγείτε ορμονικά: Η ορμόνη με την ονομασία κορτιζόλη, είναι ο μεγάλος «ένοχος», ο οποίος μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του μεταβολισμού σας, και να μην μπορέσετε να χάσετε τα παραπανήσια κιλά σας, που τόσο πολύ θέλετε να ξεφορτωθείτε.

3. Μην παραλείπετε γεύματα

Μπορεί να σκέφτεστε πως το να αποφύγετε ένα γεύμα μέσα στην ημέρα, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη γραμμή σας, ακόμη πιο εύκολα. Λάθος! Το αντίθετο, μάλιστα. Η παράλειψη των γευμάτων, μπορεί να «ξεγελάσει» το σώμα σας, και να νιώθει πως δεν παίρνει αρκετή τροφή. Τότε, από ενστικτώδη αντίδραση, δεν καίει θερμίδες, γιατί είναι σαν να έχει μπει στη λειτουργία της «επιβίωσης», και επιχειρεί να συγκρατήσει, όσες θερμίδες παίρνει ο οργανισμός. Το «κλειδί» είναι, να διατηρείτε την ποσότητα σακχάρου στο αίμα, σε σταθερά επίπεδα, κάτι που βοηθά τον μεταβολισμό να λειτουργεί διαρκώς και με σταθερή απόδοση. Εξάλλου, οι διαιτολόγοι τονίζουν πως η ιδανική καθημερινή διατροφή, θα πρέπει να αποτελείτε από έξι γεύματα.

4. Προγραμματίστε τη γυμναστική σας

Η άσκηση δεν ωφελεί μόνο για το κάψιμο του λίπους. Στην πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει το DNA σας και, κατά συνέπεια, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο οργανισμός σας και ο μεταβολισμός σας. Οι ειδικοί, τονίζουν, πως έστω και μία ώρα άσκησης την ημέρα, μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα σας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

5. Μην ξεχνάτε το πρωινό

Μετά από τον βραδινό σας ύπνο, το σώμα σας, έχει την απόλυτη ανάγκη να… ανεφοδιαστεί με ενέργεια για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας. Το πρωινό, έχει αυτόν τον -ζωτικής σημασίας- ρόλο στην καθημερινή σας διατροφή και δεν αφήνει τον μεταβολισμό σας «κοιμισμένο».

6. Προτιμείστε δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, έχουν την ιδιότητα να δίνουν πιο εύκολα και σύντομα το αίσθημα του κορεσμού (σε σχέση με άλλα προϊόντα που περιέχουν τις ίδιες θερμίδες), καθώς καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στο στομάχι σας. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τις δεύτερες μερίδες!

7. Πιπέρι Καγιέν

Πρόκειται για το βασικό συστατικό πολλών διαιτών. Το πιπέρι καγιέν, με τη γνωστή πικάντικη γεύση του και τις θεραπευτικές του δυνάμεις, είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί να ενισχύσει ιδιαίτερα τον μεταβολισμό σας.

8. Αφεθείτε στη (μαύρη) σοκολάτα

Μοιάζει να είναι μία από τις αμαρτίες της ζωής, αλλά όλα αυτά είναι ένας μύθος. Η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να είναι ένα γευστικό επιδόρπιο, αλλά και να τονώσει τον μεταβολισμό σας. Αυτό συμβαίνει, λόγω των δύο συστατικών που περιλαμβάνει: Την καφεΐνη και την κατεχίνη (αντιοξειδωτικό). Απλά, προσέξτε την ποσότητα που θα καταναλώνεται την κάθε μέρα, ώστε να μην έχετε extra θερμίδες από την υπερβολική ζάχαρη.

9. Πασπαλίστε με κανέλα

Η κανέλα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο εύκολο μπαχαρικό του κόσμου! Ταιριάζει σε όλα τα φαγητά και τα γλυκά, και μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σας, όσο και το πιπέρι καγιέν.

10. Πίνετε πολύ νερό!

Το να μην καταναλώνετε την απαραίτητη ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα, μπορεί να σας αφήσει μια αίσθηση κούρασης και αδιαθεσίας. Μέσα από μελέτες, επίσης, έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν και το περισσότερο νερό, είναι εκείνοι που μπορούν να χάσουν και πιο εύκολα κιλά. Μην κάθεστε, λοιπόν, και καθιερώστε να πίνετε 1-1.5 λίτρο νερό κάθε μέρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα