6.5% πτώση για την παραγωγή της ισπανικής βιομηχανίας

Νέα πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ισπανία, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, καθώς τον μήνα Φεβρουάριο μειώθηκε κατά 6,5% σε ετήσια βάση, ενώ τον Ιανουάριο είχε υποχωρήσει κατά 4,9%.

Το πρακτορείο Bloomberg παραδέχεται πως στην εκτίμηση που είχαν κάνει οι οικονομολόγοι του έπεσαν έξω, αφού η μείωση το Φεβρουάριο ήταν μεγαλύτερη από τη μέση εκτίμηση του 4,9% που είχαν κάνει αρχικά.

Όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Λουίς ντε Γκίντος, εκτίμησε από τη

πλευρά του ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,5% έως 0,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, λιγότερο σε σχέση με τη μείωση κατά 0,8% στο προηγούμενο τρίμηνο. Η Τράπεζα της Ισπανίας προβλέπει τη σταθεροποίηση της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά διατηρεί την πρόβλεψή της για ύφεση 1,5% για το σύνολο του έτους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι επιδιώκει να δοθεί περισσότερος χρόνος από την ΕΕ για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη και αντίστοιχο ως ποσοστό του ΑΕΠ με αυτό της Ελλάδας.

Ωστόσο το ανησυχητικό της υπόθεσης, είναι ότι η κυβέρνηση Ραχόι ανησυχεί ότι η ύφεση στην οικονομία της χώρας μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω μετά τη λήψη πέρυσι των σκληρότερων μέτρων λιτότητας στη δημοκρατική ιστορία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα