Aποχώρησε ο Άκης από τη δίκη- Απερρίφθη το αίτημά του για κλήτευση Σημίτη

Απών θα είναι πλέον από τη δίκη αποφάσισε η υπεράσπισή του Ακη Τσοχατζόπουλου. Νωρίτερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του για την άμεση κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ αυτών και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη, και επιφυλάχθηκε να καλέσει τα μέλη του κυβερνητικού οργάνου,

κατά την επίδικη περίοδο, αν προκύψει ανάγκη, εν καιρώ. Δεν είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση, σημείωσε ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης, προκειμένου να συσκεφθεί με τον εντολέα της και βασικό κατηγορούμενο, για τη στάση που θα τηρήσει μετά την απόρριψη του αιτήματός της.

«Έχουμε το “μαύρο κουτί” της υπόθεσης και πάμε στα υπολείμματα», είχε επιχειρηματολογήσει, αναφερόμενος στην σημασία της εξέτασης των μελών του ΚΥΣΕΑ για την τύχη των κατηγορουμένων, ο συνήγορος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κοτσαλής.

«Καταλαβαίνω τη δυσκολία σας να καλέσετε έναν πρώην πρωθυπουργό», τόνισε προς το δικαστήριο ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος. «Ο κόσμος όμως ρωτάει, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται, γιατί το δικαστήριο δεν τους καλεί;» σχολίασε.

Την ίδια στάση, της επιφύλαξης, επέλεξε το δικαστήριο και απέναντι στην ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος του Γιώργου Σαχπατζίδη, Γιάννης Ηρειώτης, να μη ληφθούν υπόψη τα νέα έγγραφα που προσκομίζει η εισαγγελέας σε αυτή τη φάση και βρίσκονται εκτός δικογραφίας.

Είχε προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία του κ. Ηρειώτη, για το γεγονός ότι κάποια από αυτά φέρουν σφραγίδα 2010, τρία χρόνια πριν δηλαδή. Δεν μπορεί να τα στέλνει τώρα, διαμαρτυρήθηκε για τον ανακριτή, επαναφέροντας τα περί σκοπιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα