Associated Press: Πιάνουν «πάτο» τα ποσοστά των πολιτικών στις ΗΠΑ μετά το shutdown

Kύριο υπεύθυνο για τη διακοπή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θεωρούν οι Αμερικανοί πολίτες το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, ενόσω τα ποσοστά όλων των πολιτικών «παικτών» της υπόθεσης αρχίζουν να βουλιάζουν.Η δημοσκόπηση του Associated Press, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, αποδεικνύει ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μπορεί να καταλήξει με τη μεγαλύτερη πτώση στα ποσοστά ως αποτέλεσμα

της οικονομικής παράλυσης του δημοσίου, γεγονός το οποίο είχε επαναληφθεί πριν από 17 χρόνια, όταν η κυβέρνηση είχε ξανακλείσει. Παρόλα αυτά, η κατάσταση παραμένει ρευστή εδώ και εννέα μέρες της διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Συνολικά, το 62% επιρρίπτει τις ευθύνες στους Ρεπουμπλικάνους για το κλείσιμο στο Κογκρέσο, ενώ περίπου οι μισοί δήλωσαν ότι ο Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων φέρουν το ίδιο μερίδιο ευθυνών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ερωτώμενοι απαντούσαν ότι θεωρούν όλες τις πλευρές υπεύθυνες για το κλείσιμο της κυβέρνησης.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι το κόμμα του Τσαγιού (Tea Party) θεωρείται ως κάτι περισσότερο από μια ομάδα αγανακτισμένων του πολιτικού τοπίου. Συγκεκριμένα, το κόμμα του Τσαγιού θεωρείται ως ένα αρκετά μεγάλο για διακριτό μέρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Οι τέσσερις από τους 10 Ρεπουμπλικάνους ανήκουν στο Tea Party και υποστηρίζουν ενθέρμως το λουκέτο στο Κογκρέσο ως απάντηση στο νομοσχέδιο υγείας του Ομπάμα αλλά και ως λύση στο ζήτημα του ορίου χρέους καθώς είναι ανένδοτοι στο ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί νέα αύξηση.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα χειρίζεται την κατάσταση με το 53% να είναι δυσαρεστημένο με τη στάση του και το 37% να είναι θετικό. Από την άλλη, στον πάτο έπεσαν τα ποσοστά του Κογκρέσου καθώς μόλις ένα 5% συμφωνεί με τις κινήσεις τους.

Όσον αφορά πολιτικά πρόσωπα, τόσο ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Χάρι Ριντ όσο και ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ έχουν ποσοστό αποδοχής 18%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αντανακλούν τη γνώμη του κοινού την τρίτη μέρα διακοπής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα