Die Zeit: Η ένοχη σιωπή της Μέρκελ για την Ελλάδα- Θα κουρέψει το χρέος μετά τις εκλογές

10:43 9/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Με ένα ιδιαίτερα αποδοκιμαστικό άρθρο για την Ανγκέλα Μέρκελ καταφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα έρθει στην εξουσία μετά τις εκλογές θα αναγκαστεί να παραδεχθεί στους γερμανούς ψηφοφόρους ότι θα πρέπει να προβεί σε κούρεμα

του ελληνικού χρέους.

Για ένοχη σιωπή της Ανγκέλα Μέρκελ αναφέρεται το δημοσίευμα, καθώς υποστηρίζεται ότι γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραδεχθεί το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο ότι δεν δύναται να αποπληρώσει μέρος του χρέους και πως η Γερμανία θα αναγκαστεί να την βοηθήσει «ελαφραίνοντάς» το.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Αμβούργου, «το αργότερο το Νοέμβριο η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παραδεχθεί ενώπιον των Γερμανών ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει ένα μέρος των χρεών της. Εκείνη την περίοδο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήδη αφήνει να διαφανεί τι πρόκειται να ανακοινώσουν: η χώρα πρέπει να ελαφρυνθεί κατά τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει», προσθέτει.

Στο ίδιο άρθρο μάλιστα σημειώνεται ότι τόσο η Πορτογαλία όσο και η Κύπρος θα χρειαστεί να ζητήσουν επιπρόσθετη βοήθεια το φθινόπωρο ενώ Ιταλία και Ισπανία θεωρούνται από τους συντάκτες «ακίνδυνες» για την ώρα. Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW σε έρευνά του εκτιμά ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος κατά ½. Σε πέντε από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το ετήσιο ΑΕΠ.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα η Γερμανία να πρέπει να παραιτηθεί και από απαιτήσεις έναντι και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μόνο που οι Γερμανοί, καταλήγει το άρθρο, δεν μαθαίνουν τίποτα από όλα αυτά, διότι η καγκελάριος επιλέγει να μιλάει προεκλογικά για το πόσο αποτελεσματικά αντιμετώπισε η ίδια την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα