Πρωτοσέλιδα: Δάνειο 14 δισ. Ρελάνς της Μέρκελ στον Ομπάμα

09:58 9/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, μονοπωλεί τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φως απ΄ τον Ομπάμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φως από τον Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τη συνάντηση μιας ώρα που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Σαμαρά έστειλε "τελεσίγραφο"

στο Βερολίνο για την εφαρμογή μιας άλλης συνταγής που δεν θα έχει στον πυρήνα της τη βίαιη λιτότητα, αλλά την ανάπτυξη".

ΕΘΝΟΣ: "Δόγμα Ομπάμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε θερμό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Με απόλυτη σαφήνεια ο Μπαράκ Ομπάμα διακήρυξε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση. Το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισφράγισε η έκφραση της πεποίθησης ότι η Ελλάδα θα πετύχει".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παγκόσμια υπερπρωτεύουσα η Κωνσταντινούπολη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην Ελλάδα και στην περιοχή μ ας αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται αφενός το σχέδιο "Φάρος της Ανατολής" και αφετέρου προωθείται ένα άλλο σκοτεινό διεθνές σχέδιο, με το περίφημο "Μπουλγκράβια", που προωθεί την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Ομπάμα: Σκάστε και σκάβετε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σαφές μήνυμα υπέρ της συνέχισης της πολιτικής των Μνημονίων και της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών έστειλαν χθες ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Α.Σαμαράς μετά την 55λεπτη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο. Και οι δύο ευχήθηκαν ανάπτυξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οχι άλλη λιτότητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Διπλό μήνυμα Ομπάμα:στήριξη σε Ελλάδα, αιχμές για Γερμανία. Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Δεν βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση, πρέπει να έχουμε σχέδιο για τη διαχείριση του χρέους".

ΕΣΤΙΑ: "Αναβαθμίζονται οι σχέσεις με ΗΠΑ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολλοί έχουν υποτιμήσει το ρόλο που παίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον χώρο της Ευρώπης. Θεωρούν ότι, σε σχέση με το παρελθόν, η επιρροή τους ειναι περιορισμένη. Αλλά πρόκειται περί λάθους. Η Αμερική πάντοτε είχε και έχει το βλέμμα της εστραμμένο προς την Ευρώπη".

Η ΑΥΓΗ: "1.381.088 άνεργοι υποδέχονται τον Σαμαρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης διαλύεται η προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία μόλις προχθές... πανηγύριζε για την υποτιθέμενη αύξηση του αριθμού των προσλήψεων. Δοκιμάζεται επίσης η ψεύτική ρητορική για αμερικανικές επενδύσεις που συνόδευε τον Σαμαρά στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μήνυμα Ομπάμα στην Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγα 24ωρα πριν αναχωρήσει για διακοπές, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αξιοποίησε τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να στείλει μήνυμα στην ΕΕ:"Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη λιτότητα, χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας" τόνισε και επισήμανε ότι "το διακύβευμα δεν είναι μεγάλο μόνο για την Ευρώπη αλλά για την παγκόσμια οικονομία".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ελπίδες για αλλαγή σκηνικού με στήριξη Ομπάμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας πήρε ο Σαμαράς. Αμερικανικό μήνυμα προς Μέρκελ: δεν είναι μόνη λύση η λιτότητα. Χρειάζεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Τα κοιτάσματα της περιοχής μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλης της Ευρώπης, είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ομπάμα: Οχι μόνο λιτότητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο τη λιτότητα ως λύση", ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, σηματοδοτώντας τη βούληση της Ουάσιγκτον να είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας να μην επιβληθούν νέα μέτρα αλλά και να υιοθετηθούν από την ΕΕ πολιτικές ανάσχεσης της ανεργίας και ενίσχυσης της ανάπτυξης στη χώρα μας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Που πάμε; 1.000 άνεργοι κάθε μέρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία στη χώρα τον Μάιο του 2013, ανερχόμενη στο 27,6% έναντι 23,8% τον Μάιο του 2012 και 27,0% τον Απρίλιο του 2013. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ και παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη που διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Ιούνιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με πραμάτεια την εξαθλίωση του λαού και συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, ότι ανεξάρτητα από το μοντέλο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που εφαρμόζει κάθε χώρα και τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών κυρίως της Γερμανίας- για το μείγμα της διαχείρισης της κρίσης στην Ευρωζώνη, όλοι απαιτούν τη συνέχιση των σκληρών μέτρων σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το χρέος δεν πληρώνεται μόνο με λιτότητα!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ηχηρή παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας προχώρησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά την ωριαία συνάντηση με την Ελληνα πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στον Λευκό Οίκο: αναγνωρίζοντας ότι οι θυσίες των Ελλήνων είναι τεράστιες, τόνισε- στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις ισχυρές χώρες της ευρωζώνης- ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να αποπληρωθεί μόνο με την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας, αλλά με ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Παρατράγουδα και στις συναυλίες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ισχυρή στήριξη Ομπάμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση Αντ.Σαμαρά στον Λευκό Οίκο. Μπ.Ομπάμα:Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Η ανάπτυξη και όχι η λιτότητα αποτελούν τη λύση. Α.Σαμαράς:Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και ευρωπαϊκή επιτυχία. Σαφείς αποστάσεις του Αμερικανού Προέδρου από τη συνταγή Βερολίνου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στήριξη από τον Ομπάμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την αμέριστη στήριη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς κατά τη διάρκεια της περίπου ωριαίας συνάντησής τους, χθες στο Οβάλ Γραφείο. Τα ενεργειακά, η ανάπτυξη και το χρέος στο τραπέζι".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση εξόδου από την κρίση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μήνυμα πολιτικής στήριξης που επιθυμούσε έλαβε χθες ο Α.Σαμαράς από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπ.Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αλληλέγγυος στο ελληνικό πρόβλημα και τόνισε ότι υπάρχουν κράτη εντός της ΕΕ που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο".

DEALnews: "Δάνειο 14 δισ. Ρελάνς της Μέρκελ στον Ομπάμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα