Guardian: Κλίμα εμφυλίου στην Ελλάδα – Η Χρυσή Αυγή τα βάζει τώρα και με τους κομμουνιστές

Νέο άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες διαμαρτύρονται ενάντια στην επίθεση της Χρυσής Αυγής σε Κομμουνιστές» φιγουράρει μεταξύ των κυριότερων ειδήσεων στην βρετανική Guardian.

«Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα μετά από την επίθεση του κόμματος των νέο-ναζί που άφησε εννέα ανθρώπους τραυματισμένους, δημιουργώντας κλίμα εμφυλίου πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η σύνταξη κάνει λόγο για «δολοφονική επίθεση» και την πιο ισχυρή επίθεση βίας από την ακροδεξιά ομάδα που έχει μάλιστα εκλεχθεί να εκπροσωπείται στην Βουλή από πέρυσι. «Πενήντα άνθρωποι κατά προσέγγιση φέροντας πάνω τους λοστούς και ρόπαλα προπηλάκισαν αριστερούς που έκαναν αφισοκόλληση στην εργατική περιοχή του Περάματος το βράδυ της Πέμπτης», υπογραμμίζει το άρθρο.

«Με την Κομμουνιστική νεολαία να προετοιμάζεται για το ετήσιο νεανικό φεστιβάλ της, η επίθεση της Χρυσής Αυγής δημιουργεί ανησυχία για προσπάθεια καλλιέργειας εμφυλιακού κλίματος στην χώρα», αναφέρει ο συντάκτης.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς, του οποίου τις δηλώσεις φιλοξενεί το δημοσίευμα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το περιστατικό είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς πλέον το κόμμα δεν έκανε επίθεση σε μετανάστες . Πλέον, επεκτείνουν τις επιθετικές τους διαθέσεις επεκτείνοντας την «ατζέντα μίσους» τους στην εργατική τάξη. «Ήταν το πιο οργανωμένο περιστατικό μέχρι στιγμής», συμπληρώνει ο συγγραφέας.

Νωρίτερα αυτή την χρονιά μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή είχε στείλει τελεσίγραφο στην Μουσουλμανική Κοινότητα της Ελλάδος αναφέροντας ότι εφόσον δεν φύγουν από την χώρα τα μέλη της θα «σφαγιάζονταν σαν κότες» . Επιπλέον, επ’ ευκαιρίας της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, η Χρυσή Αυγή, δημοσίευσε μια αντισημιτική διατριβή στην ιστοσελίδα της όπου κατήγγειλε τον Διεθνή Σιωνισμό ως τον αρχιτέκτονα της παγκόσμιας τρομοκρατίας»

Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στην Ελλάδα κανένα άλλο κόμμα δεν έχει καταφέρει να επωφεληθεί όσο το κόμμα της Χρυσής Αυγής από την απελπισία και την εξαθλίωση της κρίσης.

Μάλιστα με επιφανείς κληρικούς να δείχνουν πλέον την υποστήριξή τους προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής, οι αναλυτές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν αρχίσει να διερωτώνται για την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με ένα εξίσου συντηρητικό κόμμα.

Είναι «ανησυχητική αλληλουχία των επεισοδίων» και ίσως ήρθε η ώρα για μια δημόσια συζήτηση όσον αφορά την νομιμότητα ή μη εκπροσώπησης του κόμματος στην Βουλή, προτού γίνει πιο ανησυχητική η κατάσταση, σχολιάζει ο κ.Ψαρράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα