MotoGP Indianapolis 2013 – Κατατακτήριες δοκιμές: Ο Μ. Marquez σε πρώτο πλάνο

O Marc Marquez (Honda) κατέκτησε την pole position στην Ινδιανάπολη όχι μόνο με διαφορά αλλά και με νέο ρεκόρ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP στην Ινδιανάπολη ξεκίνησε σαν μία υπερπαραγωγή με πολλούς πρωταγωνιστές και κατέληξε ως μονόλογος για τον Marc Marquez.

Ο 20χρονος έκανε τις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP να μοιάζουν σαν να είναι σαν να είχαν δύο κλάσεις: Τη δική του και των άλλων αναβατών. Κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση και πέτυχε την pole position αλλά και συνέτριψε το απόλυτο ρεκόρ πίστας για σχεδόν 1 δευτερόλεπτο.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο και δεν φαινόταν να υπήρχε τρόπος να τον σταματήσει κάποιος.

Όσο για τον Jorge Lorenzo, αυτός έφερε τη Yamaha ανάμεσα στις δύο Honda και εξασφάλισε δεύτερη θέση στην εκκίνηση,με τον Dani Pedrosa, τρίτο με διαφορά μόλις 14/1000 του δευτερολέπτου από τον J. Lorenzo.

Ο Cal Crutchlow, εξασφάλισε την τέταρτη θέση στην εκκίνηση για την Tech 3 Yamaha. Ο Βρετανός άφησε πίσω του τη Gresini Honda του Alvaro Bautista, ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση.

Την καλύτερη εμφάνισή του έκανε ο Nicky Hayden με την εργοστασιακή Ducati, παίρνοντας την έκτη θέση και συμπληρώνοντας τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Ο Stefan Bradl είχε μια πτώση (ευτυχώς ανώδυνη αν και με μεγάλη ταχύτητα). Ο Valentino Rossi δεν κατάφερε να βρει ρυθμό με τη Yamaha. Τα ελαστικά δεν “κατάφεραν να συνεργαστούν” με τις ρυθμίσεις του πλαισίου και ο Ιταλός έμεινε ένατος. Αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση του superstar σε κατακτήριες δοκιμές. Ακολούθησαν οι Andrea Dovizioso και Andrea Iannone με τις Ducati και ο Colin Edwards που έκανε την έκπληξη και πέρασε στο QP2.

Άτυχος ήταν για μία ακόμη φορά ο Ben Spies. Δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές ούτε θα αγωνιστεί καθώς μετά την άσχημη πτώση που είχε στα Ελεύθερα Δοκιμαστικά διαπιστώθηκε εξάρθρωση στον αριστερό του ώμο.

Μέχρι την εκκίνηση του αγώνα στην Ινδιανάπολη ας θυμηθούμε τα καλύτερα περάσματα από τον αγώνα στην Laguna Seca

H σειρά της εκκίνησης

1. Marc Marquez (Honda) 1:37,958”

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0,513”

3. Dani Pedrosa (Honda) +0,527”

4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) +0,544”

5. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +0,914”

6. Nicky Hayden (Ducati) +1,184”

7. Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +1,297”

8. Stefan Bradl (LCR Honda) +1,355”

9. Valentino Rossi (Yamaha) +1,398”

10. Andrea Dovizioso (Ducati) +1,597”

Keywords
Τυχαία Θέματα