Αυτό είναι υποτιμιτικό, δεν ξανάγινε – Οι καυτοί διάλογοι Βενιζέλου-Παπανδρέου

08:06 1/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Στα άκρα οδεύει η κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της προεδρίας του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Ιπποκράτους η κόντρα έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο τυφλής σύγκρουσης, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν το κλίμα αυτό διάσπασης να εξαπλωθεί σε όλο το κόμμα. Ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις της κυβέρνησης καθώς βλέπουν έναν από τους πυλώνες του κυβερνητικού σχήματος να κλονίζεται.

Άγρια αντιπαράθεση και οξύτατοι διάλογοι χαρακτήρισαν την 50λεπτη χθεσινή συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου που έφερε το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάσπασης.

Η συνάντηση των δυο ανδρών εξελίχθηκε σε άγριο καυγά, με καυτούς διαλόγους, που θύμισαν κλίμα του 2007 και που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει τελειώσει η ανοχή του ενός για τον άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεχείρησε να παραδώσει φάκελο στον Γιώργο Παπανδρέου με όλα τα στοιχεία της περιόδου 2004-2011 ώστε να δει που λείπουν τα παραστατικά.

Ο πρώην Πρόεδρος εξοργίστηκε και αρνήθηκε να τον παραλάβει. «Αυτό είναι υποτιμητικό. Αφορά τους χειριστές των οικονομικών, όχι ένα Πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δεν ξανάχει γίνει» φέρεται να ήταν η αντίδρασή του, γεγονός που με τη σειρά του εξόργισε τον νυν Πρόεδρο του κόμματος, με αποτέλεσμα να ειπωθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες χοντρές κουβέντες μεταξύ τους.

«Ο Καρχιμάκης με υπονομεύει. Δεν θα έκανε τίποτα αν δεν τον άφηνες εσύ. Να τον μαζέψεις» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, που από το προηγούμενο διάστημα του Συνεδρίου είναι πεπεισμένος ότι οι «παπανδρεϊκοί» τον υπονομεύουν. «Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να εκφράζεται. Άλλοι έχουν αναφορά στον Γιώργο ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ όμως δεν είμαι από πίσω» φέρεται να απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, που επέμενε πως «είναι αθλιότητες οι διαρροές. Δεν έπρεπε να τις επιτρέψεις». «Μόνο με διαφάνεια μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» επέμενε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ενώ στην αναφορά Παπανδρέου ότι το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200.000 αλλά 20.000 φέρεται να απάντησε «Εγώ δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο, εδώ είναι ο φάκελος που τα έχει όλα».

Κύκλοι της Ιπποκράτους διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού και σε κάθε περίπτωση πρώτα θα παραληφθεί το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών και έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ).

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών. Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να φέρει το πόρισμα στα όργανα του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα