Rigatoni με σάλτσα ντομάτας

11:11 9/6/2012 - Πηγή: KoolNews

Τώρα που έχουν πιάσει οι ζέστες και δεν είναι καιρός για δύσκολες συνταγές, η καλύτερη λύση είναι Rigatoni με σάλτσα ντομάτας. Και gourmet πιάτο, και εύκολο, και φτηνό.

Σας το έχω ξαναπεί ότι είναι μαγκιά για έναν άντρα να μαγειρεύει. Άσε που οι γυναίκες το γουστάρουν και πάρα πολύ. Αλλά επειδή ο καιρός δεν είναι

ο καλύτερος για περίεργες συνταγές (με τέτοια ζέστη δεν λέει), σου προτείνω rigatoni με  σάλτσα ντομάτας. Εύκολο πιάτο και υπέροχο σε γεύση. Για δες…

Υλικά

1 κουτί rigatoni

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

Μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό (διαλύουμε τις ντομάτες με το χέρι)

Αλάτι και πιπέρι

1/4 φλιτζανιού με ψιλοκομμένα φύλα μαϊντανό

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 9 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια βάζουμε το κρασί και ανακατεύουμε, μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις γίνει αυτό μειώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε α rigatoni για 9 λεπτά (δεν νομίζω να θέλετε να σας πω πώς γίνεται και αυτό!) και μόλις είναι έτοιμα, έτσι ζεστά, βάζουμε τη σάλτσα από πάνω – αν θέλεις μπορείς να έχεις κρατήσει 1 φλιτζάνι από το νερό των rigatoni, για να “σπας” τη σάλτσα σου, αν πιστεύεις ότι είναι πολύ πηχτή. Ανοίγεις και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και είσαι άρχοντας…

Διαβάστε ακόμα:

* Linguine vongole ή καλύτερα κυδώνια

* Fritatta με pasta

* Κοτόπουλο με μέλι & ουίσκι

Keywords
Τυχαία Θέματα