Αυτές είναι οι βάσεις σε 40 περιζήτητες σχολές – Πότε βγαίνουν επίσημα τα αποτελέσματα

10:49 7/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σημαντική πτώση στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Τα τελευταία στοιχεία από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Παιδείας

επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των βαθμολογητών. Εντυπωσιακά προς τα κάτω φαίνεται πως θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγείς στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν επίσημα το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Οι αναμενόμενες βάσεις του 2013, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα μετά τις 20 Αυγούστου, προκύπτουν από τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και από τις προτιμήσεις τους με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές.

Δείτε τους πίνακες του Έθνους

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι υποψήφιοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμα τμήματα θα πρέπει να αναμένουν πτώση που μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τα 700 μόρια. Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων, αφού εκεί θα οδηγηθούν αρκετοί υποψήφιοι που δεν θα εισαχθούν στη σχολή της προτίμησής τους.

Πτώση -αν και πιο συγκρατημένη- αναμένεται και σε υψηλόβαθμες σχολές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που υπόσχονται ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Αντίθετα, δυσκολεύει η πρόσβαση στα στρατιωτικά τμήματα, λόγω σημαντικότατης μείωσης των θέσεων. Συγκεκριμένα, από τις 1.170 θέσεις που είχαν διατεθεί πέρυσι, φέτος ο αριθμός μειώνεται στις 819.

Ακόμα και σε δημοφιλή τμήματα, η κάθοδος των βάσεων θα είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, κάτω από 19.000 μόρια αναμένεται να «πιάσει» η Ιατρική, ενώ με 11.800 μόρια μπορεί ένας υποψήφιος να περάσει σε ΑΕΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα