Αυτοί είναι οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που σκότωσε η Αστυνομία [εικόνες]

07:50 3/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Στον θάνατο δύο εκ των πέντε Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων οδήγησε το άγριο ανθρωποκυνηγητό που εξελίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο καταιγισμός πυρών ήταν άγριος και οι αστυνομικοί, αποφασισμένοι να πιάσουνε νεκρούς ή ζωντανούς τους δραπέτες που εδώ και πολλές εβδομάδες διέφευγαν από τα αστυνομικά μπλόκα που συναντούσαν. Οι νεκροί είναι ο 25χρονο Lika Edison και ο 41χρονος Murataj ή Murati ή Murataz ή Xhaferi ή Nikaj Admir ή Kristaq.

Η Αστυνομία δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, καθώς η περιοχή του ελέγχου τη επεκτείνεται

στην ορεινή Ναυπακτία και στην Ευρυτανία προκειμένου να συλληφθούν οι άλλοι τρεις δραπέτες. Η ΕΛΑΣ γνώριζε πως οι δραπέτες προκειμένου να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τριών και δύο ατόμων αντίστοιχα. Η μία ομάδα με τρία άτομα, κινούνταν από την Ευρυτανία προς Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία.

Ο Αντμίρ Μουρατάι

Το agriniopress.gr μετέδωσε και την έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας: «Κατόπιν ανταλλαγής πυρών στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανία με αστυνομικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ τραυματίστηκαν θανάσιμα 2 εκ των αναζητούμενων που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, άτυπα η επιχείρηση έχει πάρει την κωδική ονομασία «ανταρτοπόλεμος» και στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, με ειδίκευση στον ανταρτοπόλεμο, μαζί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που για τρεις εβδομάδες τώρα χτενίζουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, τα βουνά της Ρούμελης.

Ο Λίκα Έντισον

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» την περιοχή με θερμικές κάμερες και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων τριών δραπετών. Σύμφωνα με το lamiastar.gr, τις τελευταίες ημέρες, η ορεινή Ναυπακτία είναι ένα «φρούριο» με τους αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα παντού, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι τριγυρίζουν ελεύθεροι οι κακοποιοί. «Άνοιξαν» σπίτια της περιοχής, πήραν είδη πρώτης ανάγκης ενώ έχει ταυτοποιηθεί και το DNA του ενός, σε ρούχο που βρέθηκε πεταμένο σε ποτάμι.

Νωρίτερα τοπικά ΜΜΕ, μετέδιδαν ότι οι δραπέτες είχαν εντοπισθεί από τις πρωινές ώρες χάρη στις θερμικές κάμερες της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε ένα ιδιότυπο κυνηγητό με τους δραπέτες πότε να χάνονται και πότε να εντοπίζονται ξανά. Κάποια στιγμή, όπως εκτιμάται, οι δραπέτες χωρίστηκαν, με αποτέλεσμα τα ΕΚΑΜ δηλαδή, να εγκλωβίσουν τους δύο δραπέτες.

Να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί κακοποιοί από την ημέρα της απόδρασης τους ευθύνονται για την δολοφονία ενός αστυνομικού στο Δίστομο και εμπλέκονται στον θάνατο μίας 25χρονης κοπέλας στην Κόρινθο.

Keywords
Τυχαία Θέματα