Αγιασμός σήμερα στα σχολεία με «αέρα» απεργιών – Λουκέτο από Δευτέρα

Ημέρα αγιασμού σήμερα στα σχολεία και αντί για βασιλικό, «μυρίζει» παντού… απεργία. Όλοι οι καθηγητές Λυκείων και Γυμνασίων θα προσέλθουν κανονικά στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς, αλλά μετά την λήξη της θα ενημερώσουν γονείς και μαθητές για την απόφασή τους να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από τις 16 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα,

έχουν σχεδιάσει να διανείμουν ανοιχτή επιστολή σε γονείς και μαθητές, όπου θα εκθέτουν και τα αιτήματά τους.

Μέχρι τις 16 πάντως, κανονικά προβλέπεται να λειτουργήσουν τα σχολικά ιδρύματα, ενώ οι καθηγητές θα εργαστούν κανονικά προλειαίνοντας το έδαφος για την μεγάλη τους κινητοποίηση στην οποία θα συμμετέχουν και συνάδελφοί τους από τα ιδιωτικά σχολεία.

Η «Μεγάλη Δευτέρα» … της Εκπαίδευσης

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται «είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιφάκης, σημειώνοντας ότι «Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».

Η ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα είχε ως αποτέλεσμα να περάσει με 52 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο ενώ 45 βουλευτές το καταψήφισαν. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, που προέρχεται από την ΝΔ ψήφισε παρών. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία ο Κώστας Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Σπύρος Λυκούδης από την ΔΗΜΑΡ.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

• Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Δάσκαλοι

Στην χθεσινή συνάντηση ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ οι δάσκαλοι αποφάσισαν την εν μέρει συμπόρευση με στις κινητοποιήσεις με τους καθηγητές. Ωστόσο δεν ακολουθούν κατά πόδας στις κινητοποιήσεις έχοντας εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου υπό την απεργιακή ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ.

ΟΙΕΛΕ

Μετά τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο χορό των κινητοποιήσεων θα εισέλθουν και οι δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ανακοίνωσαν χθες 28ωρη απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Κλειστά ΑΕΙ και ΤΕΙ – Με εμπόδια οι εγγραφές των πρωτοετών

Στο μέτωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινούν σήμερα με πολλά προβλήματα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, ενώ η προθεσμία λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα η διοίκηση του ιδρύματος σε άτυπη ενημέρωσή της ανακοίνωσε την αδυναμία του να διεκπεραιώσει τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.To πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας αυτή την εβδομάδα, ενώ οι διοικητικοί του υπάλληλοι έχουν αναγγείλει δύο 48ωρες απεργίες γι' αυτή την εβδομάδα και μια πενθήμερη για την επόμενη, ενώ σε ανακοίνωσή τους, καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές να μην προσέρχονται στις γραμματείες των σχολών για την εγγραφή τους.Σε απεργία έως τις 16 Σεπτεμβρίου προχωρούν τα μέλη ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να συμπαραταχθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους στον αγώνα κατά των μέτρων των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.Πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα έχει κηρύξει η πανελλήνια ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων τους ενάντια στη διαθεσιμότητα.Σε αυτή συμμετέχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται από την Τρίτη και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συμβολική αναστολή λειτουργίας για σήμερα έχει ανακοινώσει και το πανεπιστήμιο της Πάτρας.Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει στην Αθήνα το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των πρυτάνεων προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα στο χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα