Αγωνία για τον 12χρονο που μαχαίρωσε ο Ολλανδός – Όλα θα κριθούν μόλις ξυπνήσει

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι γιατροί και οι συγγενείς του 12χρονου Ρώσου που δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι από τον 20χρονο Ολλανδό στην Κρήτη, την πορεία της υγείας του μετά την αποσωλήνωση που θα επιχειρηθεί σήμερα.

Οι γιατροί αναμένεται να προχωρήσουν σε καθοριστικές εξετάσεις που θα δείξουν και ποιο θα είναι το μέλλον της υγείας του. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν πως πιθανότατα θα μείνει ανάπηρος επιβεβαιώνονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες η ζημιά που έχουν προκαλέσει στον νωτιαίο μυελό οι

μαχαιριές έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα κάτω άκρα του μικρού αγοριού.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» περιμένουν πρώτα να ξυπνήσει ο 12χρονος προκειμένου να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες. Παράλληλα ο μικρός αναμένεται να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα και σε ορθοπαιδική επέμβαση για τραύμα που φέρει στο αριστερό του χέρι, πρόκειται για βλάβη του τένοντα, που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε και το πρόγραμμα της φυσιοθεραπείας στο οποίο πρέπει να υποβληθεί το παιδί με δεδομένο ότι η μητέρα του επιθυμεί να γίνει η αποκατάσταση του 12χρονου στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του όπως της προτάθηκε από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Ο γιος μου είναι αυτιστικός

Παράλληλα σοκ προκάλεσε η ομολογία της μητέρας του Ολλανδού δράστη, η οποία σημειωτέον έχει ελληνική καταγωγή, πως ο γιος της είναι αυτιστικός και πως η ίδια διατηρούσε επιφυλάξεις σχετικά με την απόφασή του να μείνει να δουλέψει στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ολλανδική εφημερίδα Hart van Nederland, ο γιος της είναι αυτιστικός και έχει ως βασικό πρόβλημα την συγκέντρωση. Η προσοχή του αποσπάται εύκολα είπε η μητέρα του η οποία έχει και ελληνική καταγωγή.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να λάμβανε πέρυσι επίδομα αναπηρίας, ενώ εργαζόταν σε ειδικό πρόγραμμα. Η μητέρα, αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα στην Κρήτη, για να βρεθεί κοντά στο παιδί της και να καταθέσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σράιβερ δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό. Ενώ είπε, επίσης, πως δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα