Αντίστροφη μέτρηση για την κινητικότητα – Ο Μητσοτάκης έχει έτοιμη την λίστα

Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη 12.500 εργαζομένων που προορίζονται για το πρώτο κύμα κινητικότητας και θα πρέπει να έχουν μετακινηθεί έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Το κυβερνητικό όργανο μεταρρύθμισης συνεδριάζει τη Δευτέρα στο Μαξίμου με σκοπό την εφαρμογή της απόφασης.

Η λίστα με τους υπό αποχώρηση υπαλλήλους είναι σχεδόν έτοιμη από τον αρμόδιο υπουργό. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας και υπάλληλοι από όλα τα υπουργεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της μόνιμης ύπαρξης ενός μηχανισμού προαιρετικής

κινητικότητας στο δημόσιο.

Από τους υπό μετακίνηση υπαλλήλους ένας μικρός αριθμός θα αποχωρήσει από το δημόσιο ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως σκοπεύει να τους μεταφέρει το συντομότερο σε άλλες υπηρεσίες.

Σχετικά με τις προσλήψεις ο υπουργός δήλωσε πως για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα υπάρχει μία πρόσληψη ενώ θα προσληφθούν 15.000 για ισάριθμες υποχρεωτικές αποχωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2013-2014.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ξεκίνησε επαφές με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση των δήμων που θα πρέπει να είναι έτοιμη έως τα τέλη Οκτωβρίου.

«Είναι σημαντικό να γίνει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα, ανάμεσα σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που έχουν πιθανόν ελλείψεις, αλλά και μεταξύ δήμων που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλους που έχουν πιθανόν ελλείψεις. Σε αυτό η ΚΕΔΕ είναι σύμφωνη. Οι συναντήσεις μας και η συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα είναι συνεχείς» δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Συνάντηση υπουργού Παιδείας – ΟΛΜΕ

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι μεταξύ του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του προεδρείου της ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει απεργία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαιτίας της υποχρεωτικής μετάταξης ορισμένων καθηγητών που αναμένεται να υλοποιηθεί.

«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» δήλωσε ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Μετακινήσεις-εξπρές στην υγεία

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει έρθει σε πέρας η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων στην Αθήνα, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους.

Παράλληλα ξεκινά και η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών από τα οκτώ νοσοκομεία που αναμένεται να κλείσουν, σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) έχουν πιάσει δουλειά καθώς καταγράφουν τους ασθενείς που προορίζονται για μετακίνηση, έτσι ώστε να μεταφερθούν στην ώρα τους και ασφαλώς στο νέο νοσοκομείο που θα τους φιλοξενήσει.

Τα νοσοκομεία που θα βάλουν λουκέτο σταματούν τις εφημερίες από σήμερα, οι οποίες αλλάζουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Πλέον, τα νοσοκομεία της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών θα εφημερεύουν για 24 ώρες κάθε τρεις εργάσιμες.

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι δείχνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν της κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα