Η χρονιά του… δράκου

Δράκους δε συναντάς μόνο στην Κίνα και στη μυθολογία, αλλά και στα καινούρια παπούτσια της Nike! Και όντως βγάζουν φωτιές.

Από τον Αντώνη Πακουλίδη

Σε σχέση με τους αρχαίους ομόλογους πολιτισμούς, η Κίνα βλέπει το δράκο ως σύμβολο δύναμης πάνω σε φυσικές δυνάμεις, προμηθεύοντας δύναμη και καλή τύχη στους ανθρώπους της. Όπως η κινέζικη πρωτοχρονιά πλησιάζει σταθερά, η Nike επιθυμεί να διοχετεύσει αυτή της την αρέσκεια σε σχεδιασμό πάνινων

παπουτσιών τιμώντας τη χρονιά του Δράκου και επιδεικνύοντας το δημιουργικό σχεδιασμό της εταιρίας παπουτσιών.

Εμπνεόμενη από τον κινέζικο ζωδιακό κύκλο για τον εντέκατο συνεχή χρόνο, αυτό το πακέτο θα αποτελείται από τέσσερα μοντέλα: το Air Force 1 Low Supreme, το Air Jordan 2012, το Nike Kobe VII System Supreme και το Nike Zoom KD IV. Όλα αυτά τα παπούτσια θα περιέχουν στοιχεία του μυθικού πλάσματος. Ο λόγος για την επιλογή τεσσάρων μοντέλων είναι για να δείξει την ανάδυση του κινέζικου δράκου μέσα από τέσσερις αρχαίες θάλασσες, προσφέροντας επιπρόσθετη τύχη για το καινούριο έτος. Μπλέκοντας τον κολοφώνα της υποδηματικής τεχνολογίας με τις αρχαίες λαϊκές παραδόσεις, η κολεξιόν γιορτάζει το παρελθόν και το παρόν με μοντέλα ελίτ στοιχείων ανανεώνοντας επίσης την απεικόνιση της ευγένειας του δράκου.

Διαβάστε ακόμα:

* Τα Air Jordan ξανά στον αέρα

* Τα νέα παπούτσια του Ρονάλντο

* Επιστροφή στο μέλλον για τη Nike

Keywords
Τυχαία Θέματα