Αυγά με προσούτο γαλοπούλας. Yeah!

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Δεν το λέω εγώ. Οι διατροφολόγοι. Εγώ είπα απλώς να το προσέξω λίγο παραπάνω, τώρα τελευταία. Έτσι τις προάλλες δοκίμασα κάτι καινούριο. 

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Δεν το λέω εγώ. Οι διατροφολόγοι. Εγώ είπα απλώς να το προσέξω λίγο παραπάνω, τώρα τελευταία. Έτσι τις προάλλες δοκίμασα κάτι καινούριο. Καινούριο για μένα, δηλαδή. Αυγά με παστράμι γαλοπούλας πάνω σε ένα κλασικό ψωμάκι για burger.

Τα ‘χασα! Τι ωραίο πράγμα που ήταν…

Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Τώρα αν δεν σας αρέσει το παστράμι, μην μασάτε, μπορείτε να παίξετε μπάλα και με προσούτο ή ζαμπονάκι. Κι αν δεν έχετε ψωμάκια για μπέργκερ, μια χαρά μπορεί να γίνει η δουλειά και σε ψωμί για τοστ.

Η διαδικασία είναι κάτι παραπάνω από απλή. Πετάς στο τηγάνι ελάχιστο φυτικό λάδι, βάζεις μέσα το ψωμάκι για να «τραγανιστεί» και αφού ετοιμαστεί μετά ρίχνεις μέσα το αυγό. Τα υπόλοιπα είναι piece of cake. Κοινώς, ετοιμάζεις το «πυργάκι». Κάτω μια φέτα ψωμάκι, από πάνω το παστράμι (ή προσούτο, ζαμπόν ότι τέλος πάντων τραβάει η όρεξή σου) και μετά το αυγό (το οποίο αφήνεις να «λούσει» τα υπόλοιπα).  Τέλος προσθέτεις πάνω στον κρόκο ή λίγο έτοιμο πέστο (εγώ χρησιμοποιώ της Barilla) ή σάλτσα Bearnez. Καλή όρεξη…

Διαβάστε ακόμα:

* Fritatta με pasta

* Κοτόπουλο με μέλι & ουίσκι

* Οι σωστές τηγανιτές πατάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα