Χτίζουν εξοχικά στην Ρήνεια! – Το ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας νησί που απαγορεύεται να επισκεφτείς

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το όργιο παρανομίας που επικρατεί στο ιερό νησάκι Ρήνεια δίπλα από την Δήλο, όπου παρά το ότι η περιοχή θεωρείται μη επισκέψιμη, ορισμένοι Μυκονιάτες έχουν χτίσει εκεί τις… παραθεριστικές τους κατοικίες.

Το θέμα έρχεται στην επιφάνεια μετά από έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA όπου πήγε στην περιοχή και κατέγραψε όλες τις παρανομίες

Η Ρήνεια μαζί με την Δήλο θεωρούνται πανελλήνιες

περιοχές ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας και δεν επιτρέπεται -ειδικά στην Ρήνεια- ούτε η επίσκεψη καθώς τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Παρά τις απαγορεύσεις ωστόσο ορισμένοι Ελληνάρες επέλεξαν να χτίσουν εκεί κάποιες παραθεριστικές κατοικίες προκειμένου να ξεφεύγουν από την… πολυκοσμία της Μυκόνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα παράνομα χτίσματα είναι περισσότερα από 60 και το εξοργιστικό είναι πως είναι χτισμένα πάνω σε αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία πιθανόν να έχουν καταστραφεί. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι τουλάχιστον απογοητευτικές. Τρακτέρ και μπουλντόζες κυκλοφορούν ανενόχλητα στο νησί καταστρέφοντας στο πέρασμά τους οποιοδήποτε αρχαίο αντικείμενο.

Τα σπίτια μπορεί να μην είναι μεγάλα ωστόσο έχουν όλες τις ανέσεις καθώς και φωτοβολταϊκά. Κανείς δεν ελέγχει κανέναν δηλαδή σε έναν νησί όπου σε όποιο σημείο κι αν περπατήσεις θα δεις διάσπαρτα ψηφιδωτά και αγγεία τουλάχιστον 2.000 ετών.

Το πιο περίεργο είναι πάντως το πώς κανείς από τους αρμόδιους φορείς και τους τοπικούς άρχοντες δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση. Ακόμα και όταν οι ίδιοι επισκέπτονται το νησί για τις ανάγκες του πανηγυριού που γίνεται σε μία από τις ακτές του μία φορά τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα